Hlavní obsah

Jun se domluvil s Norimberkem, čeká na dohodu klubů

PRAHA

Český fotbalista Tomáš Jun udělal další krok k tomu, aby ukončil své angažmá v tureckém Trabzonsporu. V úterý dopoledne odletěl v doprovodu svého manažera Davida Nehody do Španělska a v Marbelle se večer předběžně domluvil na podmínkách půlročního hostování v 1. FC Norimberk. K potvrzení jeho odchodu do Bavorska však ještě zbývá dohoda obou klubů.

Foto: AC Sparta

Tomáš Jun

Článek

Jednání o Junově odchodu z Turecka se táhnou již od prosince, kdy se o českého útočníka ucházel jiný bundesligový tým z Wolfsburgu. Jeho zájem však opadl po trenérské výměně a chvíli se zdálo, že Jun bude muset zpátky do Turecka. Pak ale přišly nabídky Norimberku a také Sportingu Lisabon, jejichž funkcionáři by rádi bývalého sparťanského kanonýra angažovali.

"Dnes dojde k prvnímu neformálnímu setkání funkcionářů Norimberku s Tomášem, na němž bychom mohli začít řešit podmínky jeho působení v Německu. V dalších dnech by mohlo dojít na jednání klubů," řekl dopoledne Nehoda. Po večerní schůzce si pochvaloval vstřícnost německých činovníků. "Tomáš si promluvil s trenérem, který mu naznačil své představy," uvedl manažer.

V Turecku si nezvykl

Jun přestoupil ze Sparty do Trabzonsporu v létě loňského roku, ale v trápícím se klubu nedostával příliš šancí a nezvykl si ani na tamní život. Jeho největším přáním na konci podzimu bylo "zlatou klec" opustit. Splnění jeho přání může být ideálním dárkem k blížícím se 23. narozeninám, které oslaví za týden.

Junovi může pomoci to, že Norimberk dnes do Leverkusenu prodal talentovaného útočníka Steffana Kiesslinga, který v listopadu byl u vyřazení české jednadvacítky v baráži o ME. Bayer za něj podle agentury DPA zaplatil odstupné mezi pěti až sedmi miliony eur.

V bavorském klubu naopak zřejmě zůstane slovenský reprezentační kanonýr Róbert Vittek, o nějž se ucházel Olympique Marseille. Francouzský celek se dnes totiž dohodl na přestupu se štrasburským útočníkem Mickalem Pagisem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články