Hlavní obsah

Do Turecka možná zamíří mostecký bek Procházka

MOST

Turecký fotbalový klub Malatyaspor možná v nejbližší době získá už pátého českého hráče. V jeho hledáčku je mostecký obránce Jan Procházka, který by se tak mohl stát spoluhráčem obránce Jiřího Homoly, záložníka Tomáše Michálka a útočníků Zdeňka Šenkeříka a Jiřího Maška. Informaci přinesly internetové stránky mosteckého klubu.

Článek

"Malatyaspor by Procházku rád přivítal, ale my ho nemůžeme uvolnit, pokud za něj nebudeme mít adekvátní náhradu. Takže jeho možný odchod musí být spojený s příchodem jiných hráčů," citoval server prezidenta klubu Petra Kabíčka.

Zájem Malatyasporu o Procházku potvrdil i manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, která sedmadvacetiletého obránce zastupuje. "Malatyaspor hledá hráče na levý kraj obrany, který může zaskočit popřípadě i ve středu obrany. Procházka takové představy splňuje, ale zatím je všechno ve stavu předběžných jednání," řekl ve středu Zíka.

Zíka v zimní pauze už zprostředkoval přestupy Lukáše Zelenky a Filipa Hološka do Manisasporu a Maška, Šenkeříka a Michálka do Malatyasporu.

Na spadnutí je nyní také přestup stopera Adama Petrouše z pražské Sparty do Ankarasporu. "Adam dnes odlétá do Turecka a ve čtvrtek by možná mohl podepsat smlouvu," uvedl Zíka, podle něhož by během ledna do turecké ligy mohli zamířit ještě tři hráči z tuzemska.

Reklama

Související témata: