Hlavní obsah

Gedeon přestoupil ze Slavie do Vaduzu

PRAHA

Kapitán fotbalistů Slavie Praha Patrik Gedeon přestoupil do lichtenštejnského klubu FC Vaduz. V týmu, který hraje druhou švýcarskou ligu, by měl strávit následující dva a půl roku. Kluby se na přestupu třicetiletého záložníka dohodly definitivně v pondělí, ve Slavii předtím Gedeon odmítl prodloužit smlouvu, která mu vyprší v létě.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Patrik Gedeon (vpravo) ještě na tréninku Slavie Praha

Článek

"Patrikovi jsme nabídli prodloužení smlouvy, ale preferoval změnu a zahraniční angažmá. To jsme mu umožnili," uvedl na klubové stránce manažer Slavie Lubomír Puček s tím, že výše odstupného nebude zveřejněna.

Místo boje o titul českého mistra a zápasů Poháru UEFA bude Gedeon hrát jen druhou švýcarskou ligu, protože Lichtenštejnsko nemá svoji profesionální soutěž. Vaduzu patří v současné tabulce jedenácté místo.

Gedeon přišel do Slavie v létě 2001 z Blšan, kde odehrál tři sezony. V pražském týmu se stal oporou a dostal se i do reprezentace, kde si připsal tři starty. Poté jej ale přibrzdila zranění. Po defenzivním hráči dříve toužila ruská Kazaň, v poslední době neuspěly se zájmem Ružomberok ani prvoligový nováček z Mostu. V nejvyšší soutěži nastoupil ke 177 zápasům a vstřelil 18 branek.

V pondělí přišla Slavia o dalšího svého, fotbalistu, když do Mostu uvolnila Martina Zbončáka. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články