Hlavní obsah

Ulich následoval Votavu s Perglem a přestoupil do Drážďan

Druholigový německý klub Dynamo Drážďany v pondělí odpoledne potvrdil příchod sparťanského obránce Pavla Pergla, krátce po něm přibyl na soupisku týmu se slavnou minulostí také jeho krajan Ivo Ulich, který se vrací do Evropy po japonském angažmá. Již před týdnem do klubu přestoupil Tomáš Votava.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

V Drážďanech se Ivo Ulich potká s bývalým sparťanem Pavlem Perglem.

Článek

Řekl to manažer českých fotbalistů Dalibor Lacina, který přesuny obou hráčů dnes dojednával. Podle hráčského agenta budou všichni tři Češi k dispozici Dynamu už v úterním přípravném duelu proti Viktorii Plzeň.

Pergl bude hostovat v Dynamu do konce této sezony a pokud týmu pomůže udržet se ve druhé lize, Drážďany mohou využít opci na jeho koupi. Odchovanec východočeského fotbalu Ulich, který naposledy nastupoval v dresu japonského Kóbe, se vrací do německých soutěží po krátké pauze, předtím totiž působil v Borussii Mönchengladbach.

Drážďany byly jedním ze tří zájemců o služby sedminásobného reprezentanta a ještě v neděli se zdálo, že bývalá opora pražské Slavie půjde do konkurenčního Ahlenu. Nakonec ale Ulich zvolil Dynamo, ovšem ve smlouvě má zakotvenu podmínku, že v případě sestupu z klubu odejde.

Drážďany před jarní části druhé ligy ztrácejí na příčku znamenající udržení šest bodů.

Reklama

Související témata: