Hlavní obsah

Arsenal získal zázračného mladíka Walcotta

LONDÝN

Vedení fotbalového Arsenalu Londýn dotáhlo do úspěšného konce angažování jednoho z netalentovanějších mladých fotbalistů na britských ostrovech. Ze Southamptonu posílí slavný klub teprve šestnáctiletý útočník Theo Walcott. Arsenal údajně za mladíka zaplatil pět miliónů liber (asi 210 miliónů korun), tak vysoká částka by mohla zkomplikovat plánovaný příchod Tomáše Rosického.

Článek

Nicméně v souvislosti  s Rosickým nepadla v Londýně při slavnostním představení Walcotta ani zmínka, vše se točilo kolem nové mladé hvězdy. "Theo Walcott je velmi mladý hráč, který už ale ukázal své přednosti a dříme v něm obrovský potenciál," prohlásil trenér Arsenalu Arsene Wenger, který údajně Walcotta sledoval více než dva roky.

Podobný hráč jako Rooney

"Navíc je třeba vyzdvihnout jeho univerzálnost, může hrát v útoku i v záloze, Theo bude pro náš tým určitě posilou. Angažování tak mladého hráče je vždy riskantní, ale v jeho případě jsem takto riskoval rád," pokračoval Wenger s chválou. O Walcotta se ostatně hodně zajímali také manažeři z Chelsea, Manchesteru United, Tottenhamu, nebo Liverpoolu.

"Jsem rád, že jdu právě do Arsenalu. Tenhle klub obdivuju už hodně dlouho," neskrýval své nadšení i Walcott, považovaný za hráče s podobným talentem, jakým disponuje například Wayne Rooney. "V Arsenalu se budu moci připravovat se špičkovými hráči a dělat fotbal na té nejvyšší úrovni," těšil se Walcott.

Zatím jen juniorský kontrakt

V Arsenalu zatím Walcott podepsal jen juniorský kontrakt, profesionální smlouvu může s klubem uzavřít až 16. března 2006, kdy dovrší věku 17 let. Hráč se však v klubu okamžitě zapojí do přípravy, kde se potká se svým velkým vzorem Thierrym Henrym.

Walcott je oporou juniorských reprezentačních týmů Anglie a letos už ve druhé nejvyšší soutěži nastřílel pět branek, proto vedení klubu jeho odchodu do Arsenalu lituje. "Udělali jsme všechno pro to, abych Thea udrželi. Ale jeho rodina a manažeři trvali na přestupu do Arsenalu. Vím, že každý fanoušek Southamptonu z toho bude smutný," uvedl prezident Rupert Lowe na internetových stránkách.

Reklama