Hlavní obsah

Postup Manchesteru v poháru zpestřila poločasová bitka

Fotbalisté Manchesteru United se ve středu večer probojovali do finále anglického Ligového poháru, když na svém stadiónu zdolali Blackburn 2:1. První zápas v Blackburnu skončil nerozhodně 1:1. Atmosféra duelu byla místy velice napjatá, oleje do ohně přilila i poločasová hromadná strkanice cestou do kabin.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ruud Van Nistelrooy vstřelil první gól Manchesteru.

Článek

Na konci prvního poločasu se do sebe pustili domácí kanonýr Ruud van Nistelrooy s bouřlivákem Blackburnu Robbiem Savagem. S tím si vše běžel vysvětlit domácí stoper Rio Ferdinand a vše podle britského deníku The Sun skončilo hromadnou strkanicí v tunelu cestou do šaten.

"Rio Ferdinand štípl Robbieho, když po něm vyjel. Vůbec netuším, proč to udělal. Robbie pak za ním běžel aby se ho zeptal, co to k čertu dělá. Pak už se na ně sesypali všichni ostatní, aby nedošlo k něčemu vážnějšímu," cituje Sun trenéra hostí Marka Hughese.

Kdo získá anglický Ligový pohár?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Šéf Blackburnu byl více zklamán výkonem zkušeného rozhodčího Grahama Polla. Ten před vítězným gólem Luise Sahy v 51. minutě pustil ostrý zákrok Darrena Fletchera na Tugaye. Ex-velšského reprezentanta rozčílila i penalta za ruku hostujícího hráč, když za identický zákrok vzápětí na druhé straně Poll pokutový kop nenařídil. Penaltu ale nizozemský kanonýr Van Nistelrooy neproměnil.

"Všichni jsme byli výkonem rozhodčího frustrovaní. Dnes večer si pan Poll myslel, že se jednašedesát tisíc diváků přišlo podívat na něj," uvedl sarkasticky Hughes.

Ve finále se Manchester 26. února v Cardiffu utká s Wiganem, který vyřadil londýnský Arsenal.

Výsledek - semifinále:
Manchester United - Blackburn 2:1 (8. Van Nistelrooij, 51. Saha - 32. Reid), první zápas 1:1, postupuje Manchester.

Reklama

Související témata: