Hlavní obsah

Totti má v noze deset šroubů, ale doufá, že MS stihne

ŘÍM

Italský fotbalista Francesco Totti má po nedělní operaci v noze deset šroubů, ale neztrácí víru, že červnové mistrovství světa v Německu stihne. V italských novinách se objevily fotografie fotbalisty, usmívajícího se na nemocničním lůžku, a také trenér AS Řím Luciano Spalletti prohlásil, že Totti je v dobré náladě a dokonce prý žertuje.

Článek

Totti byl převezen na kliniku Villa Stuart po ostrém faulu Richarda Vanigliho v nedělním zápase s Empoli. Ještě večer se podrobil operaci, která trvala dvě a půl hodiny a při níž mu lékaři nejen sešroubovali lýtkovou kost, ale také ošetřili poškozené vazy v kotníku.

"Bál jsem se, že najdu zlomeného člověka, ale Francesco je v pohodě a dokonce vtipkuje," prohlásil trenér Spalletti, když vyšel z nemocničního pokoje. První Tottiho otázka po operaci prý byla, kdy se může vrátit na hřiště. Lékaři jeho nucený odpočinek odhadují na dva až tři měsíce. To by mohlo znamenat, že šampionát, na němž jsou Italové jedním ze soupeřů českých fotbalistů, opravdu stihne. Rozhodně mu však bude chybět herní praxe.

Totti se prý nezlobí ani na autora faulu, který mu zkomplikoval kariéru. "Vzkázal mu, ať se kvůli tomu netrápí. Mluvil jsem i s Vaniglim a dost ho to překvapilo," řekl Spalletti.

Reklama

Související témata: