Hlavní obsah

V nouzi báječně improvizoval a měl kliku. Z vápna nezvykle překonal brankáře

Dvakrát prohrávali, v nastavení ale vyválčili tři body. A to gólem, na který jen tak nezapomenou. Fotbalisté Kajratu Almaty udolali v kazachstánské lize Akžajyk Uralsk 3:2. Leandre Tawamba v první minutě nastavení dostal přihrávku od slavného Andreje Aršavina, nebyl sice v ideálním palebném postavení, ale přesto se trefil dokonale a vyvolal gejzír radosti.

Gól patičkou v Kazachstánu

 
Článek

Góly patou - navíc až z hranice pokutového území - se nedávají každý den. A už vůbec ne takové, které by znamenaly tři body. Hráči Kajratu si jimi udrželi třetí místo v ligové soutěži za Astanou a Pavlodarem. Přitom už pomalu přestávali doufat ve vítězství. Ještě v 89. minutě prohrávali 1:2.

V jejich sestavě ale opět o sobě dal vědět už pětatřicetitelý Rus Aršavin, který kdysi hrával za Arsenal. A teď znovu nastupuje v Premier League, ovšem v Kazachstánu, kde se nejvyšší soutěž může honosit stejným názvem jako ta slavná anglická.

Byl to právě on, kdo posouval jeden z posledních útoků zápasu do finální fáze. Těžko ale mohl očekávat, co předvede Kamerunec na hrotu otočený na vápně zády k bráně. A nečekal to asi nikdo. Nejvíce zaskočený pak byl gólman hostů Roman Bagautdinov. Nezbývalo mu nic jiného, než míč, který se vcelku zvolna doplížil k tyči, lovit ze sítě, zatímco zdatně improvizující Tawamba, který léta působil i na Slovensku (Ružomberok, Zlaté Moravce, Nitra), skončil po šťastné trefě zavalený pod radujícími se spoluhráči.

Reklama

Související témata: