Hlavní obsah

Čech udržel čisté konto, Chelsea udělala další krok k titulu

Brankář Petr Čech si tomto ročníku anglické ligy připsal třinácté čisté konto a pomohl fotbalistům Chelsea k vítězství 2:0 nad předposledním Portsmouthem. Nejlepší tým soutěže se tak opět přiblížil k obhajobě titulu, když má nyní v čele tabulky patnáctibodový náskok. Utkání rozhodl v 65. minutě nejlepší střelec Chelsea Frank Lampard, který se trefil počtrnácté v sezóně.

Článek

Český reprezentant Milan Baroš se stejně jako nikdo z jeho kolegů v dresu Aston Villy nedokázal prosadit přes obranu Charltonu. Oba týmy se rozešly smírně 0:0. Baroš, který tentokrát nastoupil ve dvojici s Juanem Pablem Angelem, se dostal k několika střelám, ale buď mířil vedle a nebo ho vychytal gólman Thomas Myhre. Patrik Berger, který se vrací po zranění kolena, zatím nebyl ani mezi náhradníky.

Nejpovedenější utkání od svého příchodu na Anglie odehrál Martin Latka, když pomohl Birminghamu udržet čisté konto v utkání s posledním Sunderlandem. Vítězství osmnáctému týmu tabulky zajistil Emile Heskey, jenž hlavou skóroval po přímém kopu nařízeném za faul na Jiřího Jarošíka. Český záložník opět patřil k nejaktivnějším hráčům domácích.

Arsenal po historické výhře v Lize mistrů na půdě Realu Madrid pokračuje v matných výkonech v domácí soutěži. Dnes nestačil na Blackburn a prohrál těsně 0:1, když se v 18. minutě trefil Nor Mortem Gamst Pedersen. Blackburn tak předstihl "Kanonýry" o dva body a je v tabulce momentálně pátý. Arsenal ztrácí pět bodů na čtvrtý Tottenham a čeká ho těžký boj o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Anglie - 27. kolo
Birmingham City - Sunderland 1:0 (39. Heskey), Blackburn - Arsenal 1:0 (18. Pedersen), Charlton - Aston Villa 0:0, Chelsea - Portsmouth 2:0 (65. Lampard, 78. Robben), Newcastle - Everton 2:0 (64. a 76. Solano).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: