Hlavní obsah

Olympique Marseille do zápasu v Paříži nasadí béčko

PAŘÍŽ

Olympique Marseille nasadí do nedělního ligového zápasu s tradičním rivalem Paris St. Germain rezervní tým. Vedení francouzského klubu k tomuto kroku sáhlo kvůli obavám o bezpečnost svých fanoušků v Parku Princů.

Článek

Předseda marseillského klubu Pape Diouf si v rozhovoru pro sportovní deník l'Équipe postěžoval, že příznivci jeho týmu nedostali 500 lístků, které si objednali. Tyto vstupenky navíc pařížský klub prodal domácím fanouškům, kteří tak měli sedět přímo nad diváky z Marseille.

Kvůli ohrožení bezpečnosti fanoušků Olympique nejdříve vyhrožoval bojkotem utkání, ale nakonec do něj pošle béčko. "Pošleme tým, který bude složený z mladých hráčů a profesionálů, ale ne z pravidelně nastupujících hráčů," uvedl na internetové stránce klubu Diouf. "Také jsme požádali naše fanoušky, aby do Paříže necestovali," dodal.

Duely mezi Paris St. Germain a Olympiquem Marseille tradičně patří mezi nejrizikovější zápasy, například loni fanoušci pařížského klubu napadli týmový autobus soupeře. Z bezpečnostních důvodů byl začátek nedělního utkání posunut z deváté hodiny večerní na sedmou. Na chování 48 000 příznivců by mělo dohlížet 1200 policistů.

Reklama

Související témata: