Hlavní obsah

Bednář dal gólem zapomenout na vyloučení, Skácela trápí kotník

Edinburgh/Praha

Čeští fotbalisté ve službách skotského klubu Heart of Midlothian Roman Bednář s Rudolfem Skácelem jsou znovu v centru pozornosti. Bednář se blýskl vítěznou brankou tři minuty před koncem nedělního ligového duelu s Livingstonem, Skácel má potíže s pochroumaným kotníkem. V neděli musel střídat a zatím není jisté, jak dlouho bude nejlepší střelec klubu absentovat.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Bednář si o víkendu náležitě spravil chuť. Minulou neděli byl vyloučen v pohárovém utkání proti týmu Patrick Thistle jen čtvrthodiny poté, co přišel na hřiště. Proti Livingstonu na smolnou událost nechal dokonale zapomenout. "Minule jsem byl na zápas až moc nažhavený. Teď jsem ale ukázal to nejlepší, co ve mně je," citoval Bednáře internetový server sportinglife.com.

Dvaadvacetiletého útočníka zatím pronásledovala smůla, dlouho byl mimo hru kvůli poraněnému kolenu. Ale v neděli se po delší době znovu mohl radovat. "Výhra v Livingstonu pro nás byla hodně důležitá, protože Rangers a Hibernian zvítězily," připomněl Bednář úspěchy nejbližších pronásledovatelů. Hearts i díky trefě bývalého mladoboleslavského útočníka drží druhé místo za suverénním Celtikem a stále sní o účasti v kvalifikaci Ligy mistrů.

Vedení klubu i fanouškům momentálně dělá starosti stav záložníka Skácela. Autor šestnácti ligových branek musel z utkání s Livingstonem odstoupit v 82. minutě kvůli poraněnému kotníku. Zatím není jisté, jak dlouhá může jeho nucená pauza být.

"Rudi dostal do kotníku několik kopanců a před koncem zápasu si kotník v souboji o míč trochu otočil," uvedl pro list Scotsman ředitel klubu Jim Duffy. Připustil, že nad startem Skácela v příštím ligovém utkání visí otazník. "Dnes byl u lékaře a musíme tak dva dny počkat, jestli se to samo nezlepší. Vypadá to na pár dní klidu. Hodně ho to bolí, protože schytal opravdu spoustu ran," uvedl Duffy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články