Hlavní obsah

Vzteklí diváci si to vyřídili s útočníkem. Přijďte ke mně, mám hodně psů, reagoval slavný otec

Helsingborg

Sestup! Smutek, vztek! Emoce planuly naplno. Útočník švédského Helsingborgu Jordan Larsson snad chtěl uklidňovat naštvané fanoušky, ale moc se to nepovedlo. Sám se stal jejich obětí. Do situace vstoupil i jeho slavný otec Henrik. Na něj si fotbaloví chuligáni moc netroufli.

Fanoušci vletěli na Jordana Larssona

 
Článek

Henrik a Jordan Larssonovi uklidňují fanoušky

Helsingborg po bídně sezóně v nejvyšší švédské soutěži musel do baráže o udržení. V Halmstadu uhrál nic neřešící plichtu 1:1, doma podlehl 1:2 a musí dolů. Přitom v odvetě vedl od 83. minuty zásluhou právě Jordana Larssona, devatenáctiletého nositele střeleckých genů.

Jeho otec oblékal i dres Barcelony či Celtiku, odkopal více než 100 duelů za národní tým. Ve Švédsku je brán za legendu. S touto image přebíral v roce 2015 Helsingborg. A dovedl ho k nynějšímu pádu.

Jeho syn zatím obléká dres mládežnických výběrů. Helsignborgu ani jeho gól v 83. minutě  odvety nepomohl uhájit příslušnost k elitě. Marcus Mathisen otočil zápas góly v 87. a 90. minutě. Slavil Halmstad.

Ze střelce servali dres

Statečně ale šli oba Larssonové uklidňovat fandy, což se jevilo jako poněkud riskantní. Něco jako dráždění hada bosou nohou. Ochranka totiž byla liknavá. Či spíše neexistovala vůbec.

Začaly létat předměty, do toho nějaká ta rachejtle a pár mladíků se ocitlo i na hrací ploše. Začali se sápat na Larssona mladšího a rvali z něj dres.

„Ani jsem si toho nevšiml, jinak bych zasáhl," říkal po boji Henrik Larsson (45), který byl poblíž místa konfliktu. Syna teď hodlá poslat na dovolenou, aby ho ušetřil pobytu v rozjitřené atmosféře, sám prý nebude v nejbližší době chodit po městě sólově. „Ale ke mně ať přijdou," vyzval chuligány. „Mám doma hodně psů."

Reklama

Související témata: