Hlavní obsah

O Skácela se prý zajímá Fulham

EDINBURGH

Záložník Rudolf Skácel by se mohl v létě přesunout ze skotského týmu Hearts do anglické ligy. Podle listu Scotsman má o českého fotbalistu zájem londýnský Fulham. Jeho trenér Chris Coleman hodlá výrazně posílit kádr tak, aby byl momentálně šestnáctý tým tabulky schopen v příští sezoně skončit do desátého místa.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Skácel se během svého hostování z Marseille stal vůdčí postavou Hearts. S 16 brankami je třetím nejlepším střelcem skotské ligy, v níž dlouho kanonýrům vládl. Klub však dvakrát v sezoně vyměnil trenéra a Skácelovi se přestalo dařit, v poslední době šestadvacetiletý reprezentant dokonce chyběl v základní sestavě.

Podle skotských médií je pravděpodobné, že Skácel po sezóně z Hearts odejde, i když prozatímní kouč Valdas Ivanauskas věří, že by mohl zůstat. "Mluvil jsem s Rudim tento týden, vyměnili jsme si názory a řekl jsem mu, že je pro nás hodně důležitý. Jestli zůstane i v příští sezóně? Mám ohledně toho dobrý pocit," řekl listu Daily Record litevský trenér, kterého by měl po sezóně nahradit věhlasnější kouč.

Hráčský manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest ČTK potvrdil, že o Skácela je díky výkonům ve skotské lize zájem v řadě jiných klubů, včetně anglických a Fulham prý mezi ně patří. "Ruda se ale nyní plně soustředí na úkoly, které má v Hearts, s nimiž chce udržet druhé místo. Až bude po sezóně, přehodnotíme i další možnosti," prohlásil agent, který nechtěl zatím konkretizovat další nabídky pro svého klienta.

Reklama