Hlavní obsah

Paris St. Germain - Monako 1:1Monako remizovalo na hřišti PSG a vede francouzskou ligu

Aktualizováno

Fotbalisté Monaka v druhé minutě nastavení zachránili nedělní remízu 1:1 na hřišti Paris St. Germain a posunuli se do čela tabulky francouzské ligy o skóre před Nice, které v odpoledním zápase porazilo 3:1 Guingamp. PSG je třetí s tříbodovou ztrátou.

Článek

Šlágr mezi Paris St. Germain a Monakem dlouho postrádal branky, ačkoliv například domácí Moura nebo monacký útočník Falcao zaměstnali brankáře soupeře. V 54. minutě přišla komplikace pro PSG, když kvůli zranění stehenního svalu musel odstoupit gólman Trapp.

Úřadující mistr byl přesto od 81. minuty blízko cenného vítězství. Po Sidibého zákroku ve vápně na Draxlera nařídil sudí penaltu, kterou bezpečně proměnil Cavani a dal 21. gól v sezoně. V druhé minutě nastavení ale přízemní střelou zpoza vápna překvapil střídajícího brankáře Areolu Bernardo Silva a rozhodl o tom, že oba týmy prodloužily sérii bez porážky na čtyři utkání.

O výhru Nice nad Guingampem se postarali Pléa, Seri a Balotelli, za hosty skóroval pouze Briand. Svěřenci trenéra Luciena Favreho bodovali v desátém zápase po sobě.

Francouzská fotbalová liga - 22. kolo
Nice - Guingamp 3:1 (11. Pléa, 38. Seri, 87. Balotelli - 63. Briand)
Toulouse - St. Etienne 0:3 (9. a 67. obě z pen. Roux, 55. Monnet-Paquet)
Paris St. Germain - Monako 1:1 (81. Cavani z pen. - 90.+2 Silva)

Reklama

Související témata: