Hlavní obsah

Michel zvažuje po napadení bývalého kolegy Šramky konec kariéry

BRATISLAVA

Slovenský fotbalový rozhodčí Luboš Michel zvažuje, že předčasně ukončí kariéru. Elitního mezinárodního sudího, jenž bude pískat na mistrovství světa v Německu, šokoval páteční brutální útok na jeho přítele a bývalého kolegu Igora Šramku.

Foto: ARCHIV

Luboš Michel (vpravo) s dalšími rozhodčím Friskem, Collinou a Merkem (zprava)

Článek

Šestačtyřicetiletý Šramka leží v nemocnici s prasklou lebkou a zlomenými žebry, což potvrdila deníku Pravda jeho manželka Katarína. Jeho stav je prý vážný. Někdejšího asistenta a současného šéfa komise rozhodčích napadli v pátek ráno v Bratislavě dva dosud neznámí pachatelé.

"Pokud by se potvrdilo, že útok souvisí s fotbalem, končím s pískáním," řekl listu Pravda zasažený Michel, jenž se Šramkou absolvoval například minulé mistrovství světa a poslední dva evropské šampionáty.

"Byla by to hanba jako řemen, vlastní gól. Nechci kritizovat slovenský fotbal, sám jsem jeho součástí. Škoda ale, že rozhodčí nepřestupují. Určitě bychom našli uplatnění i v zahraničí a byli bychom úspěšnější než mnozí hráči," uvedl Michel. Jak přiznal, když se svým zbitým přítelem Šramkou mluvil, plakal.

Předčasná rozlučka

V neděli bude osmatřicetiletý slovenský sudí pískat ostře sledovaný opakovaný duel ukrajinské ligy Dynamo Kyjev - Šachťar Doněck, který rozhodne o titulu. Necelý měsíc nato ho čeká šampionát v Německu. "To bude asi moje předčasná rozlučka. Nechci vystavovat riziku sebe a svou rodinu," dodal Michel.

Slovenský fotbalový svaz vydal v pátek prohlášení, že zatím neexistuje přímá souvislost mezi napadením Šramky a jeho fotbalovými aktivitami.

Reklama