Hlavní obsah

Zkompromitovaný Moggi už není generálním manažerem Juventusu

TURÍN

Bezprostředně po zisku italského titulu oznámil generální manažer Juventusu Turín Luciano Moggi, že odstoupí z funkce generálního ředitele klubu. Funkcionář mistrovského týmu, jenž již v týdnu rezignoval společně s celým vedením mužstva, je jednou z hlavních postav skandálu týkajícího se ovlivňování ligových zápasů.

Článek

"Zítra rezignuji jako generální ředitel a ode dneška už fotbal není mým světem. Myslím pouze na to, abych se očistil od všech těch hnusných věcí, co se o mně říkají," cituje agentura ANSA Moggiho, jenž působil ve funkci generálního ředitele Juventusu od roku 1994.

Moggi bude již v pondělí vypovídat před římskými úředníky, které zajímají jeho dřívější telefonické hovory s šéfem komise rozhodčích, s kterým měl probírat nasazení sudích na prvoligové zápasy. Moggi navíc bude vyšetřován v případu údajného pokusu o únos trojice arbitrů, kteří byli po výhře Regginy nad Juventusem v listopadu 2004 zamčeni v šatně.

Rozhodčí přišel o účast na šampionátu

Neapolský prokurátor v týdnu uvedl, že do kauzy ovlivňování zápasů a sázení jsou zapleteny velkokluby Juventus, AC Milán, Lazio Řím a Fiorentina. Vyšetřovatelé šetří dvacet utkání z minulé ligové sezóny a mají seznam 41 lidí, které si chtějí pozvat k výslechu.

Kvůli podezření z korupce už přišel o účast na šampionátu jeden z 23 hlavních sudích FIFA Massimo de Santis. V souvislosti se sázením, jež je zakázané, musel vypovídat i reprezentační gólman Gianluigi Buffon z Juventusu.

Současný skandál je největším za posledních dvacet let a může skončit až odebráním trofejí a vyřazením klubů z první ligy. "Je těžké něco hodnotit, když se účastníte zmanipulované soutěže. Je to prakticky nemožné," řekl po závěrečném utkání sezony na otázky novinářů trenér třetího Interu Milán Roberto Mancini.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články