Hlavní obsah

Britský tisk píše o osmi miliónech liber za Rosického

LONDÝN

Britský tisk se ve středu shodl, že oficiálně nezveřejněná částka za přestup českého fotbalisty Tomáše Rosického do Arsenalu činí 7,8 miliónu liber, tedy 312 miliónů korun. Podpis smlouvy s Rosickým současně označil jako druhou dobrou zprávu pro londýnský klub od prohry ve finále Ligy mistrů. Tou první bylo prodloužení kontraktu s francouzskou hvězdou Thierrym Henrym.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Britská média naopak nejsou úplně zajedno v odhadech, koho bude Rosický v Arsenalu vlastně nahrazovat. Podle BBC by to měl být Dennis Bergkamp, což by podle všeho znamenalo, že by český reprezentant trávil více času na střídačce. Častěji se ale kloní k názoru, že Rosický střídá Roberta Pirese, který z Arsenalu zřejmě odchází.

Prosadí se Tomáš Rosický v Arsenalu?
Hlasujte v anketě pod článkem.

The Sun byl nejrychlejší v hledání Rosického přezdívky. Zatímco angličtí rozhlasoví reportéři se dva dny nedokázali shodnout na tom, zda mu budou říkat "Rosiky", nebo "Rošiky", Sun dnes v titulku napsal prostě Rosi, což je jméno, s nímž se Angličané určitě vyrovnají. Zvlášť, když Sun nový přírůstek z Borussie Dortmund citoval, že Arsenal má na to, aby měl navrch nad Chelsea a ostatně i nad svým letošním přemožitelem ve finále Ligy mistrů Barcelonou.

Nákupy ještě nejsou u konce

The Sun citoval i bývalé eso Tottenhamu Steffena Freunda, podle kterého se Rosický může stát hitem Premier League. Hraje podle něj do značné míry stejnou roli, jakou má nyní v Arsenalu Alexander Hleb.

Média nicméně upozornila, že trenér Arséne Wenger není s nákupy před příští sezónou u konce. Nyní se horečně spekuluje o možném přestupu anglického reprezentačního útočníka Michaela Owena z Newcastlu. Spekuluje se, že Owen má ve smlouvě s klubem článek, který mu umožňuje odejít kdykoli, pokud zájemce zaplatí nejméně 12 miliónů liber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.