Hlavní obsah

Calderón byl jmenovám prezidentem Realu Madrid

Bývalý klubový ředitel Ramón Calderón se stal novým prezidentem fotbalového Realu Madrid. Po chaotické volbě, do níž nebyly po soudním příkazu započítávány hlasy zaslané poštou, v pondělí klub na tiskové konferenci Calderóna oficiálně jmenoval prezidentem.

Článek

Pětapadesátiletý právník Calderón se prohlásil za nového šéfa Realu již v neděli v noci, klub však s oficiálními výsledky volby čekal až do pondělního odpoledne.

"Tato kandidatura vyhrála volby. Správní rada odkládá oznámení mého vítězství, protože jeden z jejích členů se snaží přesvědčit další kandidáty, aby výsledek napadli," řekl na nedělní tiskové konferenci Calderón.

Jeho triumf jen o pár minut později zpochybnil Juan Miguel Villar Mir, který se rozhodl napadnout výsledky voleb. "Pan Calderón může zmlknout a přestat slavit vítězství. Hlasy poslané poštou ještě nebyly započítány," prohlásil bývalý politik a obchodník.

Soudce v pátek dočasně zakázal brát ohled na poštovní hlasování, protože Calderón a další kandidáti napadli nedostatečné zajištění jeho regulérnosti. Podle agentury Reuters však stále není jasné, zda se přes 10.000 korespondenčních hlasů bude ještě počítat. Pro výsledek voleb by mohly mít klíčový význam, protože Calderón dostal jen o 246 hlasů více než Juan Palacios. Ten výsledky voleb nenapadl.

Calderón v předvolební kampani slíbil členům Realu Madrid příchod trenéra Fabia Capella z Juventusu, bývalého útočníka Srbska a Černé Hory Predraga Mijatoviče jako sportovního ředitele a angažování Cesca Fabregase z Arsenalu a Arjena Robbena z Chelsea.

Reklama

Související témata: