Hlavní obsah

Nedvěd Juventusu nic neslíbil, vrací se dnes

PRAHA

Po přeřazení Juventusu do druhé nejvyšší italské fotbalové soutěže patří Pavel Nedvěd mezi hráče, u nichž není jasné, zda v klubu zůstanou nebo přestoupí jinam. Ve středu se vrací z dovolené po Středozemním moři a ve čtvrtek bude jednat s trenérem Deschampsem a novým klubovým vedením.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

"Pokud by se Pavel domluvil s vedením klubu na tom, že zůstane, určitě bych o tom věděl. Budeme spolu mluvit ve středu, až s jachtou přistane a přesune se do Turína. Jsme dohodnuti, že si na dovolené rozmyslí všechny možné varianty a domluvíme se na dalším postupu, to znamená, s čím přijde na čtvrteční schůzku s trenérem a vedením," řekl Právu k informacím, které se objevily v některých médiích, hráčův agent Zdeněk Nehoda.

Zájem o Nedvěda mají Monaco, Tottenham, Manchester United, samozřejmě Juventus, ale také další italské kluby. Údajně nejkonkrétnější je nabídka z Monaka.

Baroš v Aston Ville

Milan Baroš dnes nastoupí v Birminghamu do přípravy Aston Villy. "Zatím probíhají konzultace mezi manažerem klubu a prezidentem, který je na dovolené. Situace se nijak neposunula," řekl Právu manažer Pavel Paska. O Baroše má zájem Hamburk, ale je ochoten zaplatit maximálně deset miliónů eur (téměř 300 mil. Kč), zatímco anglický klub požaduje o dva více.

Tomáš Ujfaluši sice řekl, že i přes přeřazení Fiorentiny do Serie B necítí bezprostřední potřebu odejít, zájemců o něj přesto přibývá. Uplatnění by našel nejen v Itálii, ale i Španělsku a zájem má také anglický Fulham. "Počkám, jak dopadne odvolání, ale opravdu vidím reálnou naději na rychlý návrat zpět i v případě platnosti trestu," řekl Tomáš Ujfaluši.

Skácel čeká

Dalším hráčem, jehož fotbalový osud není jasný, je Rudolf Skácel. Záložník, který pomohl skotským Hearts do Ligy mistrů, chce změnit působiště. "Zatím nemůžeme říct nic konkrétního ani nic dělat, protože musíme počkat na dohodu mezi kluby," řekl Právu manažer Sport Investu Viktor Kolář.

V tomto případě se čekalo na podpis majitele Hearts Romanova na smlouvě. Jenže ten podle skotských zdrojů požaduje od banky, u níž má Southampton účet, garance splátek. Ty však banky v Anglii v těchto případech nedávají.

"Až se vše vyjasní, může Rudolf absolvovat zdravotní testy. Dokud se kluby nedohodnou, nemůže dojít ke jednání s hráčem," dodal Kolář.

Největší české letní změny
Tomáš Rosický Dortmund -> Arsenal
Jan Koller Dortmund -> Monaco
Tomáš Galásek Ajax -> Norimberk
Libor Sionko Austria Vídeň -> Glasgow Rangers
Jiří Jarošík Chelsea -> Celtic Glasgow
Tomáš Jun Trabzonspor -> Sparta
Jiří Mašek Malatyaspor -> Innsbruck
Karel Piták Slavia -> Salcburk
Miroslav Holeňák Slavia -> Mattersburk
Jiří Homola Malatyaspor -> Sparta

Reklama

Související témata: