Hlavní obsah

Potrestaný Moggi: Juventus se stal obětí spiknutí

TURÍN

Podle někdejšího manažera Juventusu Luciana Moggiho se turínský klub v korupčním skandálu v italské lize stal obětí spiknutí. Hlavní postava aféry cítí křivdu i kvůli svému trestu v podobě pěti let zákazu činnosti ve fotbale a pokuty 50 tisíc eur.

Článek

Rozsáhlý skandál odstartovalo zveřejnění nahrávek Moggiho telefonních hovorů, v nichž si tehdejší vrcholný funkcionář Juventusu domlouval nasazování rozhodčích na zápasy svého týmu. Tyto důkazy však Moggi neuznává. "Jsem obětí lidí, kteří bez důkazů interpretovali nahrávky telefonních hovorů a zkreslili pravdu," prohlásil v rozhovoru s novináři v Turíně.

Osmašedesátiletý bývalý funkcionář přiznal, že se přátelil s Paolem Bergamem a Pierluigim Pairettem, kteří byli na svazu zodpovědní za nasazování rozhodčích. Zdůraznil však, že jim nenašeptával jména rozhodčích, které by si Juventus přál. Navíc připomněl, že v nahrávkách není žádný jeho rozhovor s některým z arbitrů.

Svého chování proto nelituje. "Nic si nevyčítám, protože jsem neudělal nic nelegálního. Budu nadále hájit Juventus, protože klub se stal obětí nespravedlnosti. Někdo mu chtěl uškodit," uvedl.

Nezajímá ho ani, že Juventus přišel o mistrovské tituly z posledních dvou sezón. "Inter Milán byl sice vyhlášen mistrem za rok 2006, ale ten titul nemá žádnou cenu. Jestli se s tím v Interu spokojí, je to jejich věc," dodal.

Reklama

Související témata: