Hlavní obsah

Van Nistelrooij má v Realu v pátek podepsat tříletou smlouvu

MADRID

Real Madrid zřejmě nakonec vyhrál bitvu o útočníka Ruuda van Nistelrooije. Španělský velkoklub ve čtvrtek uvedl, že se s nizozemským fotbalistou domluvil na tříleté smlouvě, kterou by Van Nistelrooij měl podepsat v pátek po zdravotní prohlídce. Kouč Manchesteru United Alex Ferguson však prohlásil, že ještě nic dojednáno není.

Článek

V Manchesteru má třicetiletý kanonýr kontrakt do roku 2008, ale po jarní části sezóny strávené převážně na lavičce chce z Fergusonova týmu odejít. Do Realu by měl přestoupit za patnáct miliónů eur (asi 425 miliónů korun).

Podle Fergusona však Manchester trvá na odstupném 22 milionů eur (asi 625 milionů korun). "Známe naši cenu. Pokud Ruuda prodáme, měli bychom za něj dostat odpovídající peníze," řekl kouč televizní stanici Manchesteru United.

Real přidal na odstupném

Nabídka Realu je pro něj nepřijatelná, i když španělský klub o něco zvedl výši odstupného a je ochoten peníze vyplatit okamžitě. "Nic se v podstatě nezměnilo. Lehce částku zvedli, ale v podstatě to nic není. Zvýšení o nějaké dva šilinky nebo tak. Známe hodnotu hráče, takže teď je hráčem Manchesteru United," dodal.

O Van Nistelrooije měl velký zájem i Bayern Mnichov, který se s ním už údajně dohodl na podmínkách smlouvy. Kluby se však neshodly na výši odstupného, takže z přestupu sešlo. Bayern přitom údajně nabízel 17 milionů eur, tedy víc než Real.

Van Nistelrooij je už třetím hráčem, kterého Real tento týden získal. Smlouvy už v Madridu podepsali italský obránce Fabio Cannavaro a záložník Emerson z Brazílie, dosud hráči Juventusu.

Reklama