Hlavní obsah

Brankář Ovčinnikov si za napadení sudího nezahraje pět zápasů

MOSKVA

Horká krev se vymstila brankáři a kapitánovi fotbalového Dynama Moskva Sergeji Ovčinnikovi. Disciplinární komise ruského fotbalového svazu jej potrestala zákazem startu na pět zápasů za napadení rozhodčího. Brankář s reprezentačními zkušenostmi byl navíc podmínečně vyloučen do konce sezóny a musí zaplatit pokutu 100 000 rublů (asi 85 000 korun).

Foto: img.lenta.ru

Ruský brankář Sergej Ovčinnikov.

Článek

Svaz potrestal pětatřicetiletého hráče za incident z 25. července, kdy Dynamo hrálo ve 12. kole ruského poháru s FK Moskva. Třináct minut před koncem prohrávalo 0:1 a brankář nesouhlasil s výrokem asistenta rozhodčího, který nařídil rohový kop. Jeho sprostá slova a vulgární gesta vůči sudímu vidělo v přímém přenosu celé Rusko a hlavní sudí Igor Zacharov vytáhl červenou kartu. Ovčinnikov na to reagoval chycením rozhodčího za oblečení a náznakem úderu pěstí. Při odchodu z hřiště se pak pokusil poničit vybavení stadionu. Zápas nakonec skončil remízou.

Dnes ráno se v ruských médiích objevila brankářova písemná omluva. Po vynesení verdiktu komise byl Ovčinnikov málomluvný a řekl jen, že je s rozhodnutím svazu srozuměn. Hráče potrestal i jeho klub, přišel o kapitánskou pásku a musel zaplatit pokutu.

Reklama

Související témata: