Hlavní obsah

Čech chce příští týden začít znovu trénovat s týmem

LONDÝN

Brankář fotbalové reprezentace Petr Čech se chce v příštím týdnu vrátit po operaci ramen k plnému tréninku s londýnskou Chelsea. Uvedla to internetová stránka skysports.com. Čtyřiadvacetiletý gólman se zákroku podrobil krátce po vyřazení českého týmu z mistrovství světa, potíže přitom měl už od loňského kvalifikačního zápasu s Arménií.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech na reklamní akci v Praze

Článek

Čecha zatím v brance Chelsea vystřídal Carlo Cudicini. Dvaatřicetiletý italský gólman odchytal nedělní zápas o anglický Superpohár proti Liverpoolu a do branky se postaví i ve víkendovém úvodním ligovém kole proti Manchesteru City.

Český brankář si pochvaloval průběh rehabilitace. Přestože ještě stále nesmí zvedat ruce nad úroveň ramen, věří, že se už v příštím týdnu znovu zapojí spolu s dalšími svěřenci kouče Josého Mourinha do plného tréninku.

"Hned po operaci jsem začal se speciálními cviky, všechno pokračuje podle plánu," řekl Čech. Podle něj už prvotní prognózy po zákroku hovořily o jeho možném návratu do branky hned v úvodu sezóny. "Doufám, že se to potvrdí," dodal.

Reklama