Hlavní obsah

Ujfaluši: Po hodině hry jsme byli na ručník

Šlágrem úvodního kola italské Serie A byl sobotní pozdně večerní souboj Fiorentiny s největším favoritem soutěže Interem Milán. Stadión Artemia Franchiho ve Florencii zaplnilo více než 41 000 diváků, kteří viděli prohru domácích 2:3. Český reprezentant Tomáš Ujfaluši odehrál na pravém okraji obrany 71 minut, pak byl vystřídán. V neděli jsme s ním o utkání hovořili telefonicky...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši

Článek

"Nebyl to špatný zápas. Na úvod sezóny bych řekl že dokonce výborný. Pro nás však začal strašně. V první půli nás hosté dvakrát přečíslili, protože se nevraceli záložníci, a Argentinec Cambiasso se ocitl dvakrát sám proti našemu gólmanovi Freyovi, který neměl šanci. My jsme se rozehrávali pomalu. Na hráčích, kteří nastoupili za reprezentační týmy, byla znát únava.

Platilo to i pro mne, i když na zmíněných gólech jsem se nepodílel. Měl jsem toho ale plné zuby. Vpředu se navíc naše ofenzíva nedokázala prosadit.

V kabině jsme si řekli, že takhle to nejde, ale začátek druhé půle nám znova nevyšel. Ibrahimoviče nepokryli stopeři a on po hodině hry krásnou ránou vstřelil třetí gól Interu. Za stavu 0:3 jsme byli na ručník. Naštěstí to trvalo jen chvíli. Našli jsme v sobě dost sil k útočení a nejlepší ligový střelec Evropy v minulé sezóně Toni se znovu připomněl. Dal dva góly a jedenáct minut před koncem udělal ze zápasu drama. Vyrovnat jsme bohužel už nestihli.

Záloha nehrála ideálně

I přes porážku musím říct, že máme opravdu lepší mužstvo než v minulé sezóně. Problém byl v tom, že nám nezafungovala záloha, která se nevracela. Když budeme hrát vzadu na nulu, což je v silách naší obrany, určitě dáme nějaké góly, takže tu devatenáctibodovou ztrátu za účast v korupční aféře nevidím tak katastroficky. Na klidný střed tabulky bychom měli mít. Máme s Tonim na hrotu výbornou ofenzívu a to ještě zůstal na lavičce další kanonýr Jörgensen.

Inter je stoprocentním favoritem na titul a stíhat ho bude i přes osmibodovou ztrátu AC Milán. Inter se ohromně posílil, získal právě Ibrahimoviče, který nám dal vítězný gól. A to ještě na lavičce zůstali Adriano, Stankovič a mistr světa Grosso. Svoji sílu ukázal Inter nejen v duelu s námi, ale i v superpohárové bitvě s AS Řím, kterou prohrával už 0:3, ale otočil na 4:3."

Reklama

Související témata: