Hlavní obsah

Heinz podepsal v St. Etienne roční smlouvu

ST. ETIENNE

Český fotbalista Marek Heinz se stal definitivně hráčem francouzského klubu St. Etienne. Po úterní lékařské prohlídce podepsal v týmu trenéra Ivana Haška roční smlouvu s dvouletou opcí. Uvedla to agentura SID.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Devětadvacetiletý Heinz v úterý absolvoval zdravotní prohlídku, po níž se v klubu upsal na tři roky; jednoroční smlouva totiž obsahuje i dvouletou opci. "Došlo k všeobecné dohodě. Odpoledne bude Marek představen na tiskové konferenci a po ní už absolvuje první trénink s novými spoluhráči pod vedením Ivana Haška," řekl Zíka. St. Etienne je po pěti kolech v tabulce na pátém místě.

Trenér Hašek si příchod nového hráče pochvaloval. "Je to typický fotbalista pro francouzskou ligu, která mu určitě bude svědčit. Už se dostatečně adaptoval v zahraničním fotbale a své kvality prokázal už i v řadě reprezentačních utkání," vysvětlil kouč v rozhovoru pro ČTK, proč si svého krajana přivedl. Navíc Hašek nebyl prvním mužem z tamního klubu, který si Heinze vyhlédl. "Kluboví skauti ho pozorují již delší čas," potvrdil Hašek.

Smlouva je zajímavá

Z tureckého Galatasaraye Istanbul vyvázala hráče agentura Sport Invest International. "O Heinze měly zájem kluby z několika zemí, včetně českých. Smlouva v St. Etienne je pro hráče zajímavá," potvrdil transakci hráčův agent Pavel Zíka, který vedl jednání s Francouzi.

Heinz tedy míří do třetí země a bude se učit třetí jazyk. Z Olomouce zamířil do Německa, kde působil v bundesligovém Hamburku a poté v Bielefeldu.

Rok hrál v Ostravě, s níž získal titul a stal se králem ligových střelců. Dařilo se mu i na ME 2004. Poté odešel do Mönchengladbachu a odtud do Turecka, ale příliš se neprosadil a po MS přišel i o místo v reprezentaci.

Reklama