Hlavní obsah

Mistrovství světa profesionálních klubů ve FIFA 10

Jeden z producentů hry Mika Takla nás potřetí zasvětí do tajů skvělého herního módu Virtuální profesionál pro FIFA 10, v němž můžete sami sebe provést fotbalovou kariérou. Ta může vyvrcholit až na MS profesionálních klubů!

Foto: FIFA 10 Team

Úvodní obrazovka Mistrovství profesionálních klubů. U nás ovšem v češtině!

Článek

„Onlinové kluby měly ve FIFA 09 velký úspěch, ale rovněž nám odhalily několik věcí, které jsme chtěli letos vylepšit. Kromě řešení problémů nadnesených lidmi z komunity jsme mezi své hlavní priority v tomto ohledu zařadili cíl dát klubům více „úkolů“ tak, aby ti, kdo je začnou hrát později nebo je nehrají tak často než jiní, měli stále motivaci s týmem něčeho dosáhnout. Proto jsme vytvořili nový systém lig. Vedle loňské tabulky lídrů, v níž jsou reflektovány výsledky každého klubu a ty se podle toho dále dělí do divizí, jsme přidali „Regionální ligy“ a „Sezóny“. Celkem je možné vstoupit do 11 regionálních lig, z nichž každá má svou vlastní tabulku a každý měsíc je definován jako jedna sezóna. Na začátku každého měsíce jsou tabulky lig resetovány a rozjíždí se nová bitva o mistrovský titul. Na konci této měsíční sezóny jsou pak nejlepším klubům udělena ocenění. Regionální ligy a sezóny znamenají, že ať už hrajete s čerstvě založeným klubem nebo bojujete již 10. sezónu po sobě, je před vaším mužstvem vždy nový motivační cíl. Samozřejmě ale lze i nadále usilovat o pozici absolutně nejlepšího klubu na světě, jedničky mezi elitou, což se nyní jmenuje Světové pořadí.

Další velká věc, která se letos octla v našem hledáčku, bylo celkové zjednodušení založení klubu a vstupu do něj. Co se vstupu do klubu týče, získáte nyní seznam klubů, v nichž jsou vaši přátelé, nebo můžete vyhledávat ve „Veřejných klubech“, otevřených komukoli k okamžitému vstupu bez potřeby souhlasu Manažera. Kromě tohoto usnadnění nalezení klubu jsme chtěli vylepšit i manažerovy možnosti hledání hráčů. Od letoška si manažeři mohou prohlížet statistiky předchozích zápasů, získávat volné hráče (uživatele bez příslušnosti ke klubu) prostřednictvím Tabulky profesionálů a také hrát Profesionální hodnocené zápasy. To jsou vlastně rychlé hodnocené týmové zápasy online, kde se ve vzájemném „přáteláku“ utká po 10 profesionálech na každé straně. Jsou však v něm pečlivě sledovány všechny statistiky a získat lze i nejeden úspěch, a tak označení přátelské mnohdy nebude pro takové utkání tím správným příměrem. Manažeři mohou tyto mače využívat k získávání posil, zatímco pro ostatní to je skvělá příležitost vylepšit si statistiky a doufat, že brzy přispěchá s lákavou nabídkou některý ze špičkových klubů.

Nemohu zde mluvit o všech změnách v klubech, protože na to zde není čas ani prostor, ale chci ještě zmínit to, jak hluboce jsme zašli v případě klubů a hráčských statistik. Letos se nejlepší hráči každého klubu budou objevovat na jeho domovské obrazovce – nejlepší střelec, nejlepší nahrávač a nejlépe hodnocený obránce, záložník a útočník. Všechny statistiky vašeho týmu pak budou přístupné na obrazovce Statistiky mužstva, kde kromě obvyklých zápasů, gólů a asistencí najdete takové informace jako je úspěšnost přihrávek, střel a zákroků každého borce. A konečně si také kromě statistik vlastního mužstva budete moci zobrazit Tabulku profesionálů a porovnat sebe sama se špičkovými profíky z celého světa.“

Dáme FIFA 10? Zítra si povíme, jak dal FIFA 10 právě Mika v režimu Virtuální profesionál!

FIFA 10 je již v prodeji. Nejlepší fotbalový simulátor je dostupný na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze pro PC, PS3 a X360 obsahuje český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama