Hlavní obsah

Hvězdy Golden Tour: Jan Maroši

I.S.C Sports

V letošním ročníku Golden Tour Brno 2011 se objevila, mimo jiné zajímavé hráče, i legenda olomouckého a brněnského fotbalu Jan Maroši, bývalý reprezentant České republiky a ligový hráč Sigmy Olomouc a FC Boby Brno, účastník čtvtfinále poháru UEFA z roku 1991/l992. Požádali jsme jej o pár vět a on velice ochotně souhlasil a podělil se s námi o své pocity.

Foto: Roman Barák

Jan Maroši (vlevo) je hvězdou Golden Tour Brno 2011, kde obléká dres týmu DHL Brno

Článek

Jak jste se dozvěděl o projektu Golden Tour Brno? Oslovil mě můj spoluhráč z týnu DHL Richard Hošek a velmi rád jsem využil možnost si zahrát fotbal a nadále si udržovat v kondici.

Co říkáte samotnému projektu Golden Tour a jaký máte názor na jeho úroveň? Projekt jako takový se mě velmi líbí, jsem velmi mile překvapen profesionální organizací každého turnaje. Setkal jsem se zde s celou řadou bývalých spoluhráčů a současně zde potkávám i současné třetiligové fotbalisty. Tímto i odpovídám na druhou část otázky a chci vyzvednout úroveň týmu i samotných utkání.

Po ukončení aktivní dráhy hráče jste fotbal opustil nebo se mu věnujete i nadále? Momentálně působím jako ředitel ZŠ Janouškova, která se věnuje mimo jiné i výchově mladých fotbalistů. Dále jsem se loni stal předsedou Městského fotbalového svazu Brno a aktivně hraji 1.A třídu za Sokol Křoví, takže fotbalu se věnuji v podstatě nepřetržitě.

Co by jste popřál projektu Golden Tour do budoucna? Tomuto projetku přeji jen to nejlepší, hodně napínavých utkání a pokud mi to zdraví a pracovní vytížení dovolí, rád se jej v dalších letech opět zúčastním.

Reklama