Hlavní obsah

Účastníci amatérské firemní ligy sází na své zápasy. Jak celý ročník nakonec dopadne?

Ostrava

První březnový víkend přinesl další boje ve firemní fotbalové lize Golden Tour. V pěti městech měli pro tentokrát hráči zasloužené volno, velice rušno ale bylo v ostravské Vítkovice Golden Tour 2014. V 1. lize se naplno rozhořel souboj o celkový primát, který obhajují fotbalisté Vítkovice Power Engineering. Právě oni dokázali zamíchat tabulkou a před posledními třemi zápasy se vrátili do čela.

Foto: Lubomír Mišun, ZO OS KOVO Ocelové konstrukce

ZO OS KOVO Ocelové konstrukce (s proužky) si brousí zuby na titul již několik let, povede se to letos?

Článek

Ve středu před aktuálním hracím víkendem Golden Tour si opět můžete zcela zdarma vsadit na výsledky jednotlivých zápasů ve všech městech na portálu www.goldentip.cz. Registrace je velice jednoduchá a rychlá a kromě zápasů naší ligy můžete tipovat také výsledky dalších fotbalových, hokejových či basketbalových soutěží. V březnu hrajeme např. o nový tablet! A jak to tedy vypadá ve Vítkovice Golden Tour Ostrava?

Dochází prvoligovým nováčkům dech?Byly to týmy Montis Bau a Matyx, nováčci nejvyšší soutěže, kteří měli po 3. hracím dnu k titulu nejblíže, když na obhájce drželi pětibodový, resp. dvoubodový náskok. Především Matyxu se však o uplynulém víkendu vůbec nedařilo - v přímém souboji s Vítkovickou sílou nevstřelil ani gól (4:0), následovala prohra s v tabulce dotírajícím FAČRem a na závěr přišla utrápená remíza se stále se zlepšujícím ČD Cargem. Ztráta Matyxu na čelo tak vzrostla již na 9 bodů a je po nadějích.

Tým Vítkovice Power Enginnering tentokrát vsadil na precizní obranu a ze čtyř zápasů si odnesl bilanci 4 výher při poměru skóre 14:0 (!). Nejdůležitější výhrou byla ta poslední v řadě, hráči Montis Bau opouštěli palubovku se sklopeným pohledem po výsledku 0:3. V kombinaci s překvapivou prohrou s ČEZem (hattrick Sedláře znamenal vítězství energetiků 4:1) a nepřesvědčivým výkonem proti poslednímu Stamontu (ustaraná výhra 3:2) je udržení průběžného druhého místa pro Montis Bau malým zázrakem.

Do hry o nejvyšší příčky se znovu naplno přihlásilo ZO OS KOVO Ocelové konstrukce, které po výpadku ze začátku sezóny opět sbírá body jako na běžícím páse a pokusí se smazat zbývající čtyřbodové manko. Momentálně čtvrtý FAČR Ostrava bude mít ke smazání sedmibodového deficitu o zápas více.

O udržení bude ještě tuhý bojAni na opačném pólu tabulky není situace jednoduchá. Nejhorší výchozí pozici má jednoznačně Stamont - Pozemní stavitelství, který má nejméně bodů a naopak nejvíce odehraných zápasů. TESO, ČEZ ani Vítkovice Cylinders však aktuálně neoplývají formou, která by jim měla zaručit prvoligovou příslušnost i v příštím ročníku. Poslední hrací den tak přinese více než dramatickou podívanou!

Nepřemožený Colorspol míří do 1. ligyČelo 2. ligy Vítkovice Golden Tour není ani zdaleka tak zahuštěné. Colorspol si s přehledem pohlídal vedoucí pozici a do posledních zápasů si nese nepřekonatelný jedenáctibodový polštář před týmem Vítkovice Heavy Machinery. Vše mohlo být jinak po vzájemném souboji těchto dvou soupeřů. Pevné obrany, pěkný fotbal a nejtěsnější výsledek - výhru vystřelil Colorspolu kapitán Neumann. Byl to jediný gól, který v rámci 4. hracího dne vítkovický tým obdržel a navázal tak na výbornou defenzivní činnost své úspěšnější „sestry“ z 1. ligy.

Třetí příčku drží nováček ČPP. V klíčovém souboji o průběžnou druhou příčku s Vítkovice Machinery Group se ani jeden z hráčů ČPP nedokázal prosadit a to znamená, že v posledních 3 zápasech budou dohánět dvoubodový náskok svého soka.

Pro radost si v posledním hracím dnu zahraje ASUS, který i tentokrát potvrdil, že zcela ovládá střed tabulky - jasné výhry nad KOMou (6:2) a Hotelem Park Inn (6:0) doplnila prohra s Colorspolem (8:1).

Právě KOMA a Hotel Park Inn budou v závěru soutěže bojovat především o čest a užívat si radost ze zdravého pohybu bez jakéhokoliv stresu.

Kompletní výsledkový servis a další zajímavosti a statistiky naleznete na www.goldentour.info

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen