Hlavní obsah

VIDEO: Příděly mě nerozhodily, tvrdí gólman Drobný, který by mohl ve Skotsku nahradit Čecha

Rok v reprezentační bráně nestál, teď na sraz dorazil a dost možná, že se v sobotním kvalifikačním duelu ve Skotsku mezi tyče postaví. Ve čtyřech bundesligových zápasech sice Jaroslav Drobný čtrnáctkrát kapituloval, ale na rozdíl od Laštůvky alespoň ví, co na něho v Glasgowě čeká, neboť před půldruhým rokem tam v přátelském zápase chytal. „Dlouho jsem s reprezentací nebyl, protože jsem v bundeslize nenastupoval. Záleží proto na trenérovi, koho z nás postaví,“ nemyslí si brankář Hamburku, že by ho zápas v Hampden Parku zvýhodňoval, nebo že by ho naopak gólové příděly handicapovaly.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář fotbalové reprezentace Jaroslav Drobný nepřipouští, že by ho gólové příděly rozhodily.

Článek

Váš Hamburk prožívá v bundeslize jednu velkou mizérii, neboť dostává jeden příděl za druhým a v tabulce je úplně na dně. Situace v klubu asi není jednoduchá...

Máme jediný bod, jsme poslední, a proto nezbývá, než abychom v příštím kole vyhráli derby v Brémách a z mizérie se dostali. Neprožíváme prostě šťastné období.

Nejde jen o to, že prohráváte, vy dostáváte jeden příděl za druhým. Pětku v Mnichově od Bayernu, teď čtyři góly doma s Kolínem. A na vás ukazují jako na viníka debaklů...

Pár chyb jsem opravdu udělal a ty nás stály body. Mrzí to, samo sebou, ale svět se kvůli tomu nezboří. My se musíme sebrat hlavně jako mančaft.

Dokážete to? Vždyť kádr Hamburku se zásadně změnil, spousta zkušených hráčů, jako třeba brankář Rost, záložník Zé Roberto či útočník Van Nistelrooij odešla, zůstali jen mladíci. A to přece musí být znát!

Deset lidí sice odešlo, přičemž šlo o velké hráče, jenomže pouze v jejich odchodu náš propad nevězí. Ani s nimi jsme v loňském roce v bundelize o evropské poháry nehráli a proto byl radikální řez v kádru celkem zákonitý.

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný.foto: Reuters/Morris Mac Matzen

Nezkušenost se proto logicky projevuje...

Nemluvil bych o nezkušenosti, protože rutinované hráče v kádru máme.  Ale nejde to nikomu, navíc nemáme ani štěstí, to je celé. Teď jsme byli třeba s Kolínem osmdesát minut lepším mužstvem, ale přesto jsme prohráli.

Hoří hlavně obrana a vy spolu s ní, trenér se vás ovšem pořád zastává a dává vám důvěru. Donekonečna to ale asi nepůjde, protože i nad ním se stahuje smyčka.

To jsou spekulace bulváru, který nečtu. V klubu berou současnou situace rozumně a my chceme samozřejmě vyhrávat.

Není pro vás asi jednoduché přijet po roce na reprezentační sraz, uvědomovat si, jaké příděly v bundeslize dostáváte a přitom myslet na to, že jestliže se v Glasgowě dostanete do brány, budete muset mužstvo podržet. Deprimuje podobné pomyšlení hodně?

Mám už toho odchytáno dost, než abych byl z panující situace nervózní.

Pomáhá třeba pomyšlení, že jste před půldruhým rokem už v Glasgowě chytal a vedl si dobře, takže tehdy česká reprezentace prohrála jen 0:1?

Vzpomínám hlavně, že jsme hráli lépe než domácí, ale nedali jsme gól, zatímco oni ho vstřelili po centru z nějakých deseti metrů. To se nesmí opakovat.

Takže žádné obavy z fotbalu Skotů plného důrazu, tvrdosti, centrů do šestnáctky?

Viděl jsem Skoty v kvalifikačním zápase se Španělskem, kdy hráli hodně dlouho opravdu dobře, vedli 2:0 a byli lepším mužstvem. Ovšem jen do chvíle, než Španělé zapnuli, nepůjčili domácím míč a skóre otočili. Předpokládám, že náš zápas bude mít podobný průběh. Pro Skotsko jde o moc důležité utkání, takže se bude snažit dát rychlý gól, aby se dostalo do patřičné pohody. Otázkou ovšem je, zda budou hledat cestu v kombinaci nebo nakopávaných balónech.

Podstatné ovšem bude, abyste tlaku odolali, neinkasovali a Skoty o body obrali.

Když v Glasgowě vyhrajeme, na pětadevadesát procent se do baráže dostaneme, takže všichni důležitost zápasu pochopitelně vnímáme.

Mrzelo by vás, kdybyste se v Glasgowě do brány nedostal a trenéři vsadili na Laštůvku?

Hrát chce každý, chytat může jen jeden.

Vy jste ovšem už v Glasgowě chytal, navíc určitě dostanete i rady od zraněného Petra Čecha.

Voláme si pravidelně alespoň jednou měsíčně a určitě se uslyšíme i před kvalifikací ve Skotsku. Ale jestli budu chytat já, nebo Laštůvka, to skutečně

záleží na trenérovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články