Hlavní obsah

Bílek: Baroš je pořád náš nejlepší útočník, při šancích měl i smůlu

GLASGOW

Léta patřil Milan Baroš k oporám české reprezentace. Dával góly, motal hlavu soupeřům. V Hampden Parku to byl ale spíš odvar dříve obávaného útočníka. Devětadvacetiletý útočník Galatasaraye měl potíže při zpracování míče, při přecházení soupeřů. Přesto se dostal do několika gólových příležitostí. Ani jednu však nedokázal proměnit. "Měl i smůlu," zastal se ho trenér národního týmu Michal Bílek.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Milan Baroš (vlevo) v souboji se Skotem Christophem Berrou.

Článek

Už v páté minutě mu předložil Jiráček ideální přihrávku, ale Baroš z pár kroků netrefil odkrytou branku.

„Přihrávka od Jiráčka byla perfektní. Chtěl jsem dát míč nad padajícího gólmana, ale ustřelil jsem to. Škoda, mohl to být úplně jiný zápas,“ krčil rameny nad šancí ze čtvrté minuty.

Později místo přihrávky pálil do obránců a v úvodu druhé půle ho vyslal do šance Rosický, leč útočník Galatasaraye pálil vedle. Nevyužil ani další možnosti, když zbytečně padal, snad s výjimkou jednoho zákroku v první půli, který zaváněl penaltou. Nebyl ani dostatečně rychlý, natož důrazný.

Fakt, že v Turecku se nehraje a on nemá v nohou jediný těžký zápas, se na něm výrazně podepsala. Kouč Bílek ho ale nechal usmažit v hampdenském pekle.

Skotové do něj ale také pěkně šli. „S tím jsem počítal. To je ostrovní fotbal. My jsme byli jasně lepší. K ničemu jsme je nepustili, jim se povedlo ze dvou nebo tří střel na bránu dát dva góly. My těch šancí měli víc. Mohli jsme dát tři čtyři góly,“ konstatoval 29letý hráč.

A jak se jeho výkon zamlouval Michalu Bílkovi? „Pořád je to náš nejlepší útočník. Dokáže se dostat do šancí. Měl i smůlu, když žádnou nedal, ale moji důvěru má. Lafatovi to střílí v lize, což je dobře. Pekhart potřebuje čas,“ vysvětloval kouč české reprezentace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články