Hlavní obsah

Litvě bude proti Česku chybět jen potrestaný Šemberas

VILNIUS

V nominaci fotbalistů Litvy na závěrečné utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Českou republikou chybí z obvyklých opor jen defenzivní záložník Deividas Šemberas, který má disciplinární trest. Trenér Raimondas Žutautas povolal mimo jiné také záložníka Příbrami Mariuse Papšyse.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Litvy se radují z branky.

Článek

Litva je aktuálně v kvalifikační skupině I na čtvrtém místě se ztrátou pěti bodů na druhé Česko a už je tak bez šancí na postup. Žutautas přesto povolal většinu opor, ale šanci dal také hráčům z jednadvacítky. První pozvánku dostal Gediminas Vičius z kazachstánského Šachťoru Karaganda a první start za reprezentaci si může připsat Arsenij Buinickij z Dainavy.

Postupně zapracovávat do obrany pak Žutautas chce stopera Vytautase Andriuškevičiuse. "Myslím, že nastal čas dát prostor mladým hráčům, aby získávali zkušenosti vedle našich opor," řekl litevský trenér na dnešní tiskové konferenci.

Nominace Litvy na utkání s Českou republikou, hrané 11. října v Kaunasu:
Brankáři: Žydrunas Karčemarskas (Gaziantepspor/Tur.), Ernestas Šetkus (Olympiakos Nikósie/Kypr), Marius Rapalis (Žalgiris).
Obránci: Andrius Skerla (Bialystok/Pol.), Marius Stankevičius (Lazio Řím/It.), Marius Žaliukas (Hearts/Skot.), Arunas Klimavičius (Žetysu/Kaz.), Deividas Česnauskis (FK Baku/Ázerb.), Ramunas Radavičius (Ekranas Panavežys), Vytautas Andriuškevičius (Gdaňsk/Pol.).
Záložníci: Mindaugas Panka (Widzew Lodž/Pol.), Kestutis Ivaškevičius (Bnei Jehuda/Izr.), Saulius Mikoliunas (Arsenal Kyjev/Ukr.), Arvydas Novikovas (Hearts/Skot.), Linas Pilibaitis (Györ/Maď.), Marius Papšys (Příbram/ČR), Gediminas Vičius (Šachťor Karaganda/Kaz.).
Útočníci: Tomas Danilevičius (Stabia/It.), Darvydas Šernas (Zaglebie Lubin/Pol.), Robertas Poškus (Simurq/Ázerb.), Arsenij Buinickij (Dainava).

Reklama

Související témata: