Hlavní obsah

Baroš ven, slyšel trosečník z hrotu, pak se dočkal posměšného aplausu

dos, zpSport.cz

Hrajte se dvěma útočníky, dožadovali se fanoušci fotbalové reprezentace v anketě na stránkách Poraď trenérovi.cz. Kouč Michal Bílek se ovšem v bitvě proti Španělsku (0:2) přidržel svého modelu s osamoceným Milanem Barošem na hrotu. Ani kanonýr EURO 2004 se ovšem proti mistrům světa neprosadil. Znovu mu scházela větší podpora spoluhráčů, znovu nedokázal využít šance, do nichž se dostal či dostat mohl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jeden z mála úniků Milana Baroše v utkání Česka se Španělskem na Letné.

Článek
Fotogalerie

Baroš ven! Jasný vzkaz pro jasného adresáta. Když ho v 63. minutě střídal Tomáš Pekhart, fanoušci tleskali nejvíc za celý zápas. Byl to však aplaus posměšný a potupný. Příznivci národního týmu byli rádi, že další trápení Baryho v dresu reprezentace je u konce...

„Když už budeme hrát na jednoho útočníka, snad bude mít větší ofenzivní podporu spoluhráčů než v prvním vzájemném utkání v Granadě,“ doufal před zápasem Radek Bejbl, internacionál se zkušenostmi se španělským fotbalem.

„Moc Milanovi nezávidím, když vidím, jak se ve většině zápasů pere na hrotu úplně sám. Přesto stále věřím, že ještě přijdou lepší časy,“ přidával se Jan Koller, bývalý Barošův parťák z útoku národního týmu.

Ani tři útočníci by nestačili

Ruku na srdce, i kdyby Bílek poslal na hřiště dva nebo dokonce tři útočníky, vzhledem k propastnému rozdílu v kvalitě obou soupeřů, který byl od prvních minut na Letné patrný, sotva by tím něco změnil.

Zároveň je třeba konstatovat, že „Projekt Baroš“ znovu selhal. Od září 2009, kdy dal čtyři góly San Marinu, se turecký legionář v dresu nároďáku trefil už jen jednou. Letos v září dal vítězný gól Lichtenštejnsku.

Milan Baroš v zápase s Lichtenštejnskem, v němž naposledy skóroval.foto: Právo/Jan Handrejch

Ani proti mistrům světa se Baroš nedočkal náležité podpory spoluhráčů. Nejednou se sám vrhal proti třem soupeřům, často si musel pro balón na vlastní polovinu. Přesto gól dát mohl. Před přestávkou na malém vápně nezareagoval na dobrý Pudilův centr. Hned na začátku druhého dějství měl po rohu šanci u zadní tyče, ani tu však nezakončil. A tak na něj diváci začali pískat a vynucovat si jeho odchod...

Bílek na svou jedničku sází dál

„Nemohu s tím souhlasit. Baroš není hráčem, jenž by si něco takového zasloužil. Moji důvěru má pořád a dál na něho hodně sázím. Neprosadil se, ale to není důvod, abych s ním přestal počítat. Je ale třeba brát v potaz, že jsme narazili na soupeře, který je kvalitou nad námi. Jednoznačně nás předčil,“ zastal se útočníka kouč Bílek.

„Pro Milana to není nic příjemného. Je ale zkušený a kritiky už zažil také dost, zvládne to. Právě on nám může v úterý v Litvě vystřelit baráž. Ve fotbale se všechno může rychle otočit,“ zastával se spoluhráče také obránce Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: