Hlavní obsah

Skotové vyhráli v Lichtenštejnsku a přeskočili Čechy v boji o postup na ME

VADUZ

Skotové v Lichtenštejnsku nezaváhali. V kvalifikaci na fotbalové mistrovství Evropy v sobotu vyhráli 1:0 a postoupili na druhou příčku Skupiny I. Soupeř o ME využil porážky, kterou si Česko připsalo v pátek se Španělskem. Tým pod vedením trenéra Michala Bílka prohrál v Praze 0:2. O postupu do baráže se rozhodne v úterních zápasech Litva - Česko a Španělsko - Skotsko.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Skotové mají radost, vyhráli.

Článek

Skotové v sobotu ve Vaduzu chtěli využít porážku českých soupeřů v páteční kvalifikaci v Praze na Letné se španělským favoritem. Od začátku měli na hřišti outsidera převahu a potřebný gól i klid jim dal ve 32. minutě útočník Mackail-Smith, který vyhrál vzdušný souboj s vyšším domácím obráncem Kaufmanem a hlavičkou zády k brance přehodil Jehleho.

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek má o čem přemýšlet.foto: ČTK

I po změně stran byli skotští fotbalisté lepší, Huttonovu akci ale zastavil ofsajd a po další šanci hlavičkoval Bardsley u přední tyče těsně nad branku. V 69. minutě mohli vyrovnat Lichtenštejnci, jenže Haslerovu střelu po zemi gólman McGregor zneškodnil.

Skotové závěr kontrolovali, a když jejich obrana v závěru pokryla i Polverinův útok, dostali se v tabulce o bod před Čechy a přiblížili se na jejich úkor účasti v baráži o Euro. Pokud ale nebudou bodovat ve Španělsku, českým fotbalistům bude stačit v Litvě i remíza. V případě bodové shody totiž mají lepší bilanci ze vzájemných utkání

skupina I
1.Španělsko770023:521
2.Skotsko73228:711
3.Česko73138:710
4.Litva71243:95
5.Lichtenštejnsko81163:174
Češi postoupí do baráže, když...
...vyhrají v Litvě a Skotové nevyhrají ve Španělsku
...remizují v Litvě a Skotové prohrají ve Španělsku
Po vítězství Skotů v Lichtenštejnsku je každopádně jasné, že pokud Češi v Litvě prohrají, tak v kvalifikaci končí.

Reklama

Související témata: