Hlavní obsah

Jak si vedli proti Černé Hoře? Šest jedničkářů, nejhůř dopadli Rezek s Pekhartem

Spokojenost panovala v táboře českých fotbalistů po pátečním vítězství v úvodním barážovém duelu s Černou Horou. Jak si vedli hráči, jimž trenér národního týmu Michal Bílek svěřil do rukou osud veledůležitého utkání?

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Sivok (vlevo) a Petr Čech oslavují vítězství nad Černou Horou v Praze na Letné. Vpravo děkuje fanouškům Daniel Pudil.

Článek
Hodnocení českých reprezentantů podle Práva a Sport.cz
Petr ČECH1
Batman, muž s maskou. Jeho zlomený nos byl před zápasem nejžhavějším tématem. Zvládl to bez problémů. Zkraje druhé půli vytasil famózní zákrok při tutovce Vukčeviče.
Theodor GEBRE SELASSIE2
Když to šlo, tlačil se i dopředu. Dozadu byl téměř bezchybný, hrál na jistotu, nic nevymýšlel. Spolupráce s Rezkem na pravé straně líp fungovala v první půli.
Tomáš SIVOK2
Když se přes něj v první půli snadno prosadil Vučinič, mohl mu děkovat, že šanci spálil. V tenhle moment zaspal, ale vše mnohonásobně odčinil v nastaveném čase druhým gólem.
Michal KADLEC1-
V Leverkusenu má předplacen levý kraj obrany, ale v reprezentaci ukázal, že hravě zvládne i stopera. Byl jistý, klidný, solidně rozehrával.
Daniel PUDIL2
Z klubu je zvyklý, že z postu levého beka hodně podporuje útok a včera to ukázal i na Letné. Často působil jako levé křídlo, po jeho straně hrozilo dopředu víc nebezpečí.
Jaroslav PLAŠIL1
Hrál klasického defenzivního záložníka a tohoto postu se zhostil s veškerou noblesou. Poctivý dozadu, ale zapojoval se i do ofenzívy. Snad nezkazil přihrávku, zahrál famózně.
Jan REZEK3
Tolik se nedostával do koncovky, pár balónů zkazil. Běhal jako motorová myš, nic nevypustil, ale chybělo mu víc sebevědomí.
Petr JIRÁČEK1
Kdyby proměnil obrovskou šanci v první půli, zasloužil by si za jedničku ještě hvězdičku. Muž, který před rokem bojoval o základ v Plzni, je lídrem reprezentace. Fantastický výkon.
Václav PILAŘ1
Za to, co předvedl v 63. minutě, může těžko dostat jinou známku. „Plzeňský Messi“ předvedl při svém gólu fotbalovou parádu. A že se párkrát málem ukličkoval, to vem čert.
Tomáš ROSICKÝ1
Začátek a závěr zápasu měl famózní. Připravil pro Pilaře gól, zas to byl ten starý dobý „Rosa“. Nebál se jít přes dva hráče, chodil si pro fauly.
Tomáš PEKHART3
Velký křest ohněm, jeho nejdůležitější zápas v nároďáku. V první půli dobře sklepl míč do šance Jiráčkovi, pár soubojů vyhrál, ale jinak bída. Téměř neškodný.
Pospěch, Kolář a Lafata nehodnoceni, hráli příliš krátce. Hráči jsou hodnoceni podle školní stupnice od 1 do 5.

Reklama

Související témata: