Hlavní obsah

Jidáši, zrádče, kryso! Fanoušci Atlétika zasypali brankáře Courtoise potkany a krysami

Madrid/Praha

Musel počítat s tím, že mu fanoušci Atlétika návrat do jejich fotbalového chrámu pořádně znechutí. Ve Španělsku se zrada neodpouští. Změna dresu už teprve ne. Zvláště když brankář Thibaut Courtois vyměnil červenobílé barvy Rojiblancos za barvy nenáviděného Realu, s nímž přijel poprvé po návratu z angažmá na ostrovech k madridskému derby na Estadio Metropolitano.

Sestřih utkání La Ligy Atlético Madrid – Real MadridVideo: DIGI Sport

 
Článek

V ochozech transparenty, na nichž domácí fanoušci vzkazovali šestadvacetiletému belgickému gólmanovi, že pro ně není ničím jiným než Jidášem, zrádcem a hnusnou krysou. A samozřejmě také stupňující se nadávky a bučení při každém doteku Courtoise s míčem. A také plyšové krysy a potkani, které po něm házeli, aby mu dali najevo, co si o něm myslí.

„Ať si poslouží, když jim ke štěstí a spokojenosti stačí plyšáci, které hází. Jim to nejspíš udělá radost a mně to neublíží. Právě naopak, je to motivace navíc," nenechal se vyvést z míry Courtois, který hájil bránu Atlétika v letech 2011 až 2014.

Pak si ho ovšem Chelsea stáhla z hostování zpátky a on chytal čtyři roky na ostrovech. Až po loňském mistrovství světa se do Španělska zase vrátil, jenže místo Atlétika zvolil Santiago Bernabéu a Bílý balet.

A právě proto mu fanoušci Rojiblancos dávali v šlágru 23. kola španělské ligy najevo, co si o něm myslí.

Parádní nůžky Casemira v madridském derbyVideo: DIGI Sport

Před utkáním přelepili pamětní desku s jeho jménem na chodníku slávy před stadionem červeným křížem a poházeli ji krysami, během utkání zasypali krysami a potkany samotného Courtoise.

Naštěstí jen plyšovými...

To když slavný Portugalec Luís Figo vyměnil v roce 2000 barvy Barcelony za bílý dres Realu, hodili po něm na Camp Nou rozezlení příznivci katalánského klubu i prasečí hlavu.

Madridské derby se vůbec neslo v hodně vypjaté atmosféře, neboť hned několikrát vstupovalo do hry video. Nejprve při gólu domácího Griezmanna, který rozhodčí nejprve neuznali pro ofsajd, ale po prostudování videozáznamu verdikt změnili.

Změnili ho ovšem i ve druhém poločase, kdy Atlético vyrovnalo na 2:2. Sudí Estrada ale usoudil, že tentokrát o ofsajd šlo, neboť Álvaro Morata v postavení mimo hru opravdu byl.

Foto: Sport.cz

Když Luís Figo přestoupil do Realu, dopadla na barcelonském Camp Nou kousek od něho prasečí hlava.

K vyostřené atmosféře ovšem přispěli i hráči. Hostující Sergio Ramos třeba tím, že po proměněné penaltě parodoval domácího kanonýra Griezmanna a předváděl oslavný taneček, jímž Francouz slaví většinu vstřelených gólů.

Vrcholem pak bylo obscénní gesto mající stejný význam jako zdvižený prostředníček. Po třetím gólu, který madridské derby definitivně rozhodl, ho ukázal fanouškům Atlétika Gareth Bale.

Reklama

Související témata: