Hlavní obsah

Z obývacího pokoje rovnou na Camp Nou? Barcelonský klub slibuje revoluční zážitek díky technologii 5G

Praha

Camp Nou se stane prvním evropským stadionem se zabudovanou technologií 5G. Na katalánském svatostánku budou rozmístěny kamery s 360° pokrytím okolí. Díky revoluční změně v přenosu dat by tak mělo být možné sledovat zápasy Barcelony z mnoha úhlů pohledu. Za pomoci brýlí pro virtuální realitu bude s nadsázkou možné být přímo na stadionu, a přitom zůstat na gauči v pohodlí domova.

Foto: Facebook

Pomocí moderních technologií by mělo být možné navštívit Camp Nou z pohodlí domova.

Článek

Stadion Barcelony se má brzy proměnit v moderní arénu. Slibovaná rekonstrukce by měla započít ještě v roce 2019. Součástí přestavby má být i plné pokrytí technologií 5G. Pokud vlastníte brýle na virtuální realitu nebo si je v budoucnu chystáte pořídit, dočkat byste se měli nevšedního zážitku.

Fotbalové finesy Lionela Messiho bude možné sledovat třeba z lavičky náhradníků nebo v bezprostřední blízkosti branky. Nejedná se totiž o žádnou virtuální prohlídku stadionu. Kapacity nové technologie 5G umožní přenos velkého množství dat. Vše kolem diváka tedy bude probíhat v živém přenosu.

„Díky dohodě mezi GSMA a Barcelonou a díky partnerství s Telefónicou, učiníme z Camp Nou laboratoř inovací v nejpokročilejších telekomunikačních technologiích," nechal se slyšet prezident klubu Josep Maria Bartomeu.

Součástí rekonstrukce bude i navýšení kapacity stadionu ze současných 99 tisíc návštěvníků na 105 tisíc.

Reklama

Související témata:
Síť 5G