Hlavní obsah

Zidane už vedl trénink Realu. Bílý balet hlásí první posilu!

Madrid/Praha

Legenda je zpátky na místě činu. Zinédine Zidane oblékl sportovní úbor a ve středu poprvé od svého návratu vedl trénink Realu. Na městské sportoviště Bílého baletu ve Valdebebas se vrátil po necelých deseti měsících. Madridský klub také ohlásil první posilu. Francouz ukázal na brazilského reprezentanta z klubu FC Porto Édera Militãa.

Foto: Profimedia.cz

Zinédine Zidane se vrátil na lavičku Realu.

Článek

Svěřence staronového kouče čeká v sobotu utkání 28. kola La Ligy proti Celtě Vigo. A spasitel Zidane bude mít za úkol probudit mátožný tým, který na vedoucí Barcelonu ztrácí 12 bodů. První trénink se nesl v přátelském duchu a pohodové atmosféře. Bývalý fotbalista, jak je jeho zvykem, se do něj s hráči herně zapojil.

Real navíc ohlásil první posilu. Je jím jednadvacetiletý obránce FC Porta Éder Militão. Brazilský reprezentant s klubem podepsal smlouvu platnou do roku 2025 a přestupová částka se měla pohybovat ve výši 50 milionů euro. Rodák ze São Paula se má k týmu ale připojit až po konci letošní sezony. Uvidíme, koho si do své ekipy držitel Zlatého míče vybere dál. Zidane má na posily připraveno 9 miliard korun.

Když před necelým rokem klub opouštěl, své rozhodnutí ospravedlnil tím, že klub potřebuje změnu, aby mohl nadále vyhrávat. Jenže Real po odchodu svého kouče a hvězdného Ronalda vítěznou vlnu neudržel, a naopak šel výsledkově dolů. Na lavičce se vystřídali dva trenéři a vše vyvrcholilo šokujícím vyřazením v osmifinále Ligy mistrů proti Ajaxu. Legenda je však nyní zpět a fanoušci mají ta největší očekávání.

A kdo jiný by měl dostat Bílý balet zpět na vrchol než Zidane, který na jeho lavičce třikrát za sebou vyhrál Ligu mistrů, jednou španělskou ligu, dvakrát mistrovství světa klubů, dvakrát Superpohár UEFA a jednou Španělský pohár. Real pod jeho vedením odehrál 149 soutěžních utkání a madridský celek dosáhl na 104 vítězství, 29 remíz a utržil pouze 16 porážek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články