Hlavní obsah

Bude Courtois znovu balit kufry? Zidane v Realu Madrid sází na Navase

Loni v létě přišel brankář Thibaut Courtois s velkou slávou do Realu Madrid, odchod z Chelsea si doslova vyvzdoroval. Po roce se ale možná znovu bude stěhovat. Vedení Bílého baletu v čele se staronovým koučem Zinédinem Zidanem není podle španělského listu Mundo Deportivo s Courtoisovými výkony spokojeno a francouzský trenér považuje za jasnou jedničku mezi tyčemi 32letého Keylora Navase, který pod jeho vedením třikrát triumfoval v Lize mistrů.

Foto: Sport.cz

Opustí skutečně Thibaut Courtois v létě Real Madrid?

Článek

Podle informací Es Radio neodpovídá Courtoisova výkonnost jeho platovému ohodnocení. Za šestadvacetiletého Belgičana vysázel Real loni 35 milionů eur a podepsal s ním šestiletý kontrakt, ale bronzový medailista z MS odchytal v aktuální sezoně za tým ze San Bernabéu ve všech soutěžích 32 zápasů a pustil 42 gólů. Jen v deseti duelech neinkasoval.

Courtois se stal hráčem Chelsea v roce 2011, kdy přestoupil z Genku, tři sezony pak ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. Na Stamford Bridge se vrátil v roce 2014 a v pozici brankářské jedničky vystřídal Petra Čecha. Bývalý český reprezentant o rok později odešel do Arsenalu.

Pokud by Courtois v létě skutečně z Realu odešel, Navasovi by kryl záda teprve dvacetiletý trenérův syn Luca Zidane. Premiéru před domácím publikem si mladý brankář odbyl minulý měsíc v utkání 29. kola španělské ligy proti Huesce a slavil výhru 3:2.

Dlouhodobě se spekuluje rovněž o příchodu Davida de Gey z Manchesteru United, ale ten má na Old Trafford platnou smlouvu a trenér Ole Gunnar Solskjaer s ním i nadále napevno počítá.

Reklama

Související témata: