Hlavní obsah

Vrátí se Casillas po prodělaném infarktu k fotbalu? Jeho další osud je krajně nejistý

Španělský brankář Iker Casillas by se měl plně zotavit z prodělaného infarktu, není ale jisté, zda se ještě někdy vrátí do profesionálního fotbalu. Podle lékaře Porta, kde sedmatřicetiletý gólman působí, bude osud jeho kariéry záviset na mnoha faktorech.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Vrátí se Casillas po prodělaném infarktu k fotbalu?

Článek

"Bude záležet na lécích, které bude muset brát, na zohlednění fyzických požadavků jeho profese i na jeho vůli ještě hrát," řekl klubové televizi lékař Nélson Puga. "Až poté, co se všechno pečlivě vyhodnotí, bude možné rozhodnout, zda bude moci pokračovat a zda bude chtít pokračovat," dodal.

Bývalého mistra světa a Evropy Casillase postihl infarkt během středečního tréninku a je stále hospitalizován. Z nemocnice poslal vzkaz, že je vše pod kontrolou.

Podle Pugy měl Casillas štěstí v neštěstí, že byl infarkt diagnostikován brzy po příjezdu do nemocnice. "Lékaři, kteří ho ošetřovali, měli vynikající ruce, stejně jako Casillas v brance," uvedl Puga a potvrdil, že by si gólman neměl odnést žádné trvalé následky.

Největší vítězství kariéry

Casillasův agent Carlo Cutropía řekl španělským médiím, že slavný brankář začal pociťovat bolest na hrudi a problémy s ústy a pažemi zhruba v polovině tréninku. "Tohle je mnohem důležitější než titul z mistrovství světa. Je to největší vítězství jeho kariéry, jeho nejlepší zákrok," uvedl. Přidal, že jeho klient je v dobrém stavu a v nemocnici žertuje.

Casillas přišel do Porta v roce 2015 z Realu Madrid, s kterým vyhrál pětkrát španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů. Portu pomohl v minulé sezoně získat ligový titul a Superpohár.

Se španělskou reprezentací ovládl mistrovství světa v roce 2010 a Euro v letech 2008 a 2012. Za národní tým nastoupil ve 167 zápasech a je španělským rekordmanem. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším brankářem světa.

Portu bude chybět v závěru ligové soutěže, v níž jsou obhájci titulu tři kola před koncem druzí o dva body za Benficou Lisabon. Prezident klubu Jorge Pinto da Costa uvedl, že všichni v Portu nyní budou mít kvůli Casillasovi motivaci navíc.

Reklama

Související témata: