Hlavní obsah

Kapitán Godín po devíti letech opustí Atlético Madrid. Kam zamíří?

Madrid/Praha

Kapitán Diego Godín po devíti letech opustí Atlético Madrid. Uruguayský fotbalista na emotivní tiskové konferenci oznámil, že po červnovém vypršení smlouvy změní působiště. Godín neprozradil, kde bude v kariéře pokračovat, podle španělský médií zamíří do Interu Milán.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Diego Godín během tiskové konference.

Článek

Třiatřicetiletý Godín přišel do Atlética z jiného španělského celku Villarrealu a za "Rojiblancos" ve 387 zápasech vstřelil 27 gólů. Jedním z nich v květnu 2014 zařídil Atléticu v posledním kole španělské ligy remízu 1:1 v Barceloně a první mistrovský titul po 18 letech.

"Nejkrásnější etapa mé kariéry a mého života končí. Jsem hrdý, že jsem mohl být součástí klubové historie a všem chci poděkovat," řekl dojatý uruguayský reprezentant. "Mnohokrát jsem se sešel s vedením klubu ohledně prodloužení smlouvy, ale je jasné, že jsme se nedohodli," dodal Godín.

Vedle triumfu v La Lize s Atléticem vyhrál dvakrát Evropskou ligu, jednou Španělský pohár, jednou domácí Superpohár a třikrát Superpohár UEFA. Godín si také dvakrát zahrál finále Ligy mistrů, kde však musel pokaždé skousnout porážku od městského rivala Realu.

Pro Atlético jde o další citelný zásah do obrany. V létě mužstvo trenéra Diega Simeoneho opustí také francouzský mistr světa Lucas Hernández, který přestoupil za 80 milionů eur do Bayernu Mnichov. Smlouvy po sezoně vyprší i dalším zkušeným bekům Filipe Luisovi a Juanfranovi.

Reklama