Hlavní obsah

Osasuna - Alavés 4:2Osasuna Pamplona vyhrála přestřelku ve španělské lize

Aktualizováno

Fotbalisté San Sebastianu ve dvanáctém kole španělské ligy vyhráli 2:1 na hřišti Granady a bodově se dotáhli na vedoucí dvojici Barcelona, Real Madrid. Oba velkokluby však mají k dobru vzájemný zápas, který byl odložen na prosinec. Osasuna Pamplona porazila Alavés 4:2. Tři branky v gólově bohatém utkání padly z pokutových kopů.

Článek

O výhře hostů rozhodl dvěma góly Cristian Manzanera. Na jeho první zásah ještě dokázal odpovědět Álvaro Vadillo, ale druhý z 89. minuty o výsledku rozhodl. San Sebastian je v tabulce třetí za první Barcelonou a druhým Realem, naopak Granada po druhé porážce za sebou promarnila šanci ujmout se vedení.

Skóre v duelu Osasuny Pamplona otevřel v 20. minutě domácí Rubén García, který si naběhl na přízemní centr Chimyho Ávily a střílel do odkryté brány. Sám Ávila se trefil o šest minut později ranou bez přípravy z hranice pokutového území. Alavés snížil minutu poté, po centru pálil Víctor Laguardia.

Další góly už padaly pouze z penalt. V nastavení prvního poločasu se radoval Roberto Torres z Pamplony, v 51. minutě pak korigoval Lucas Pérez a trefil se v šestém utkání za sebou. Pojistku přidal o čtyři minuty později Juan Villar.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Valladolid - Mallorca 3:0 (40. Fernández, 50. Ünal z pen., 90.+3 Ramírez)
Villarreal - Bilbao 0:0
Pamplona - Alavés 4:2 (20. García, 26. Chimy Ávila, 45.+6 Torres z pen., 55. Villar z pen. - 27. Laguardia, 51. Pérez z pen.)
Leganés - Eibar 1:2 (6. En-Nesjrí - 17. Charles, 84. Kike)
Vigo - Getafe 0:1 (37. Kenedy)
Granada - San Sebastian 1:2 (36. Vadillo - 21. a 89. Manzanera)

Reklama

Související témata: