Hlavní obsah

Henrymu debut nevyšel, Barcelona začala sezónu remízou

MADRID

Nepřesvědčivý start do sezóny za sebou mají fotbalisté Barcelony, kteří v úvodním kole španělské ligy uhráli pouze bezbrankovou remízu na hřišti Santanderu. Domácí přitom dohrávali od 68. minuty o deseti, když se nechal vyloučit polský útočník Smolarek. Barceloně nepomohl ani obávaný kanonýr Thierry Henry, který se ve svém prvním soutěžním utkání dostal do hry v 61. minutě, kdy vystřídal Argentince Messiho.

Článek

Vítězně se mezi elitu vrátil nováček z Murcíe. Výhru 2:1 nad Zaragozou zařídila nová posila Fernando Baiano. Ještě lépe si vedli hráči dalšího nováčka Almeríy. Ti porazili 3:0 La Coruňu na jejím hřišti. Vítěznou branku vstřelil již v 19. minutě španělský juniorský reprezentant Negredo, který přišel na hostování z Realu Madrid.

Z výhry se radoval také třetí nováček, když Valladolid ubránil výhru 1:0 na hřišti Espaňolu Barcelona. Jedinou branku zápasu vstřelil v 55. minutě útočník Llorente.

Vstup do ligy se vůbec nepovedl Valencii, jež doma prohrála 0:3 s Villarrealem a navíc dohrávala bez dvou vyloučených hráčů. Zápas nevyšel hlavně útočníkovi Davidu Villovi, který se nedokázal prosadit, diskutoval s rozhodčím a na konci první půle obdržel druhou žlutou kartu a následnou červenou za nafilmovanou penaltu. Za nesportovní chování při diskuzi s rozhodčím, s jehož výkonem Valencie nebyla vůbec spokojená, si vysloužil červenou kartu také Joaquín.

Vítěznou branku Villarrealu obstaral zkušený dánský střelec Tomasson. Na hranici ofsajdu utekl obraně, obešel i brankáře a střílel do prázdné branky. Následně hosté čekali na rychlé brejky, po kterých své vedení navýšili.

Španělská liga - 1. kolo:
Murcía - Zaragoza 2:1 (17. Mejia, 63. Baiano - 30. Oliveira), Bilbao - Pamplona 0:0, Huelva - Betis Sevilla 1:1 (27. Sinama-Pongolle - 41. Nano), La Coruňa - Almería 0:3 (19. Negredo, 33. Soriano, 51. Crusat), Mallorca - Levante 3:0 (25. z pen. a 72. Ibagaza, 57. Güiza), Santander - FC Barcelona 0:0, Valencie - Villarreal 0:3 (16. Tomasson, 63. Rossi z pen., 73. Cazorla), Espaňol Barcelona - Valladolid 0:1 (55. Llorente).

Reklama

Související témata: