Hlavní obsah

Barcelona má kvůli zraněnému Dembélému 15 dnů na posílení

Vedení Barcelony dostalo od Španělské fotbalové federace a La Ligy povolení přivést posilu, přestože se přestupní okno v Evropě uzavřelo na konci ledna. Katalánci dostali svolení kvůli tomu, že jim přibližně půl roku bude chybět zraněný útočník Ousmane Dembélé. Podle agentury Reuters má Barcelona 15 dnů na posílení.

Foto: Albert Gea, Reuters

Návrat útočníka Ousmanea Dembélého po zranění do sestavy Barcelony se odkládá na neurčit

Článek

Pravidla ve Španělsku umožňují klubům nouzově podepsat hráče, pokud dokážou, že někoho z týmu budou postrádat minimálně pět měsíců. Lékařská komise La Ligy potvrdila, že Barcelona splňuje podmínky. Dvaadvacetiletý Francouz Dembélé absolvoval minulý týden ve Finsku operaci stehenního svalu.

Nařízení také stanovují, že klub může přivést pouze volného hráče nebo hráče registrovaného ve španělském klubu. Za Barcelonu však může nastoupit pouze v domácí soutěži, v Lize mistrů nikoli. Pokud některý z týmů Barceloně pomůže, nemůže přivést náhradu.

Kromě Dembélého postrádají "Blaugranas" i Luise Suáreze, který v první polovině ledna podstoupil operaci menisku v pravém koleně. Po zákroku klub uvedl, že třiatřicetiletý Uruguayec bude chybět zhruba čtyři měsíce.

Barcelona si situaci s nedostatkem útočníků sama zkomplikovala tím, že koncem ledna uvolnila na hostování Carlese Péreze a Abela Ruize. Z útočníků jí zbývají jen Lionel Messi, Antoine Griezmann a Ansu Fati.

Podle deníku Mundo Deportivo by druhý celek španělské ligové tabulky mohl přivést Ángela Rodrígueze z Getafe nebo Lucase Péreze z Alavésu. Rodríguez vstřelil v aktuálním ročníku 14 soutěžních branek, z toho deset v La Lize. Pérez dal v lize o gól méně.

Reklama

Související témata: