Hlavní obsah

Gudjohnsen vystřelil Barceloně tři body

MADRID

Fotbalisté Barcelony si po výhře nad Gijónem připsali další výhru, když ve čtvrtém kole španělské La Ligy porazili na vlastním stadiónu Real Betis 3:2. Katalánci vedli po prvním poločase 2:0, když se dvakrát trefil Samuel Eto'o. Hosté však dokázali po trefách Monzóna a José Mariho vyrovnat. Rozhodující branku vstřelil v 80. minutě Islanďan Gudjohnsen.

Článek

Domácí vlétli na svého soupeře od začátku utkání a nátlaková hra nesla brzy své ovoce. V 17. minutě nasadil na hranici pokutového území Eto'o kličku jednomu z obránců Betisu a tvrdě vypálil. Míč se od břevna odrazil za záda bezmocného brankáře Casta, který se za Eto'ovou dělovkou pouze ohlédl.

Favorit zápasu ve své ofenzivní smršti pokračoval a o šest minut později mohl slavit druhou branku. Messi vlétl do vápna soupeře a přihrál před bránu nabíhajícímu Eto'ovi. Kamerunský šutér už neměl nejmenší problém zasunout míč do brány.

Snížení se dočkali hráči Realu Betis v 59. minutě. Ze standardní situace na hranici šestnáctky se trefil Monzón. Argentinskému záložníkovi však práci velmi usnadnili hráči ve zdi, kterou Monzón prostřelil. Valdes v bráně Barcelony se proto na své spoluhráče pochopitelně čertil.

Vedoucí Villarreal uspěl proti Santanderu

Obránci katalánského velkoklubu si ale výtky svého brankáře k srdci příliš nebrali a dál se dopouštěli základních chyb. A jednu z nich hosté dokázali potrestat. Sergio García poslal kolmou přihrávkou za obránce do brejku José Mariho, jenž tváří v tvář brankáři domácích uspěl podařeným obloučkem.

O zisku tří bodů pro Barcelonu rozhodl deset minut před koncem utkání Eidur Gudjohnsen, který o několik minut předtím vystřídal střelce dvou branek Eto'a. Naběhl si na zadní tyči na centr Daniela Alvese a v pádu se trefil z voleje přesně k tyči.

Barcelona se po vítězství posunula na druhé místo za vedoucí Villarreal, který na domácím trávníku porazil brankami Capdevily a Llorenteho Santander 2:0.

V základní sestavě Osasuny nastoupil Jaroslav Plašil. Jeho tým remizoval s La Coruňou bez branek. A to i přesto, že Pamplona hrála od 53. minuty s jedním hráčem v poli navíc.

Atlético Madrid i s českým obráncem Tomášem Ujfalušim, který odehrál celé utkání, si připsalo tři body za vítězství nad Getafe. Fotbalisté z hlavního města vyhráli na hřišti svého soka 2:1.

La Liga, 4. kolo:
FC Barcelona - Betis Sevilla 3:2 (17. a 23. Eto'o, 80. Gudjohnsen - 59. Monzón, 67. José Mari), Villarreal - Santander 2:0 (28. Capdevila, 32. Llorente), Pamplona - La Coruňa 0:0, Getafe - Atlético Madrid 1:2 (75. Albín - 29. Sinama Pongolle, 82. vlastní Cortés), Real Madrid - Gijón 7:1 (18., 33. a 47. Van der Vaart, 58. a 64. Raúl, 37. Higuaín, 51. Robben - 53. Kike Mateo), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 2:0 (57. Maresca, 85. Chevantón).

Reklama

Související témata: