Hlavní obsah

Fotbalisté Elche odmítli kvůli sníženým výplatám trénovat

Madrid

Brát menší výplatu? To ne! Fotbalisté španělského druholigového celku Elche poslali šéfům klubu jasný vzkaz, že za sníženou odměnu se jim nechce do práce. Ve středu odmítli nastoupit k tréninku. Hráči tak učinili na protest proti přetrvávajícímu snížení platů, které bylo zavedeno v rámci úsporných opatření po přerušení soutěží kvůli pandemii nového typu koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté španělského druholigového celku Elche odmítli nastoupit k tréninku.

Článek

Fotbalisté Elche po vypuknutí pandemie přišli o 70 procent platu a byla jim nařízena dovolená. Kluby ale nedávno dostaly svolení otevřít tréninková centra k individuální přípravě a hráči Elche jsou přesvědčeni, že po návratu k tréninku by měli začít brát plnohodnotné výplaty.

Vedení klubu jejich protest zaskočil, protože podle výkonné ředitelky Patricie Rodríguezové klub hráčům nabídl úpravu mezd. "Sice začali chodit na stadion, ale trénují asi 45 minut, což odpovídá pravidlům o nařízené dovolené," citovala funkcionářku agentura AP. Rodríguezová také uvedla, že až se pracovní doba hráčů prodlouží, budou jejich výplaty upraveny.

Reklama

Související témata: