Hlavní obsah

Enrique: Zápasy bez diváků jsou smutnější než tanec se sestrou

Madrid

Trenérovi španělské fotbalové reprezentace Luisi Enriquemu se nelíbí představa sportu bez fanoušků v době koronavirové pandemie. Zápasy na prázdných stadionech považuje za smutnější než tanec s vlastní sestrou.

Foto: Susana Vera, Reuters

Trenérovi španělské fotbalové reprezentace Luisi Enriquemu se nelíbí představa sportu bez fanoušků v době koronavirové pandemie.

Článek

V sobotu se německá bundesliga stala první velkou fotbalovou soutěží v Evropě, která po dvou měsících restartovala přerušenou sezonu. Hrálo se bez diváků a za zvýšených hygienických opatření.

"Sledoval jsem německý fotbal. Bylo to žalostné a hodně ošklivé. Můžete slyšet různé nadávky a ztrácíte intimitu velkých okamžiků," řekl Enrique ve španělském basketbalovém pořadu Colgados del Aro na kanále YouTube. "Hrát zápasy bez fanoušků je smutnější, než tancovat s vlastní sestrou," doplnil padesátiletý kouč.

Připustil ale, že návrat sportu do televize může být úlevou pro miliony lidí po celém světě, kteří během pandemie tráví většinu času zavřeni doma. "Musíme pochopit, že je to globální byznys generující mnoho peněz. I když se ten zážitek hodně liší oproti normálním zápasům s diváky, může nám pomoci zkrátit čas v izolaci a zvládnout ji," uvedl Enrique. "Když jste fotbalový nebo basketbalový fanoušek, sledovat utkání je zajímavé vždycky," dodal bývalý záložník Barcelony nebo Realu Madrid.

Reklama

Související témata: