Hlavní obsah

Henry hattrickem zničil Valencii, Barcelona zvýšila své vedení

MADRID

Francouzský útočník Thierry Henry se blýskl hattrickem v dresu Barcelony, která ve španělské fotbalové lize deklasovala třetí Valencii 4:0. Díky jasné výhře vede katalánský klub tabulku již o šest bodů, neboť druhý Villarreal jen remizoval 3:3 s Getafe.

Článek

Za Barcelonu se může posunout Real Madrid, který v případě nedělního vítězství nad Sevillou bude mít stejně bodů jako Villarreal.

Henry v sobotním večerním šlágru na Nou Campu skvěle zastoupil nejlepšího ligového střelce Samuela Eto'a, který nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu.

Příští kolo nabídne hit ligy

Své střelecké představení zahájil ve 20. minutě, kdy si naběhl na dlouhý pas Tourého a přehodil gólmana Valencie. Druhý gól přidal po krásné kombinační akci Barcelony a přihrávce svého někdejšího spoluhráče z Arsenalu Hleba. Druhý poločas otevřel gólem Alves. Henry zkompletoval hattrick v 79. minutě po akci střídajícího Bojana Krkiče, jenž mu předložil ideální zpětnou přihrávku po průniku až k brankové čáře.

"Věděli jsme, jak hrál Villarreal a o to víc jsme chtěli vyhrát," řekl Henry, jenž má na kontě sedm ligových branek. Eto'o vede tabulku střelců se 14 zásahy. Příští sobotu čeká Barcelonu, která prohrála jen v úvodním kole s Numancií, prestižní duel s Realem Madrid. "Zatím jsme nic nevyhráli. Musíme se snažit dál a uvidíme, co z toho bude," prohlásil francouzský kanonýr.

Atlético Madrid deklasovalo Gijón

Fotbalisté Villarrealu remizovali ve 14. kole španělské ligy s Getafe 3:3, přestože po půl hodině zápasu prohrávali už o tři branky. Domácí se nevzdali a deset minut po přestávce snížili díky francouzskému záložníkovi Piresovi. O vyrovnání se zasloužili v poslední desetiminutovce Eguren a Rossi.

Atlético Madrid porazilo Gijón na jeho hřišti vysoko 5:2, po dvou gólech dali útočníci Agüero a Forlán. Argentinsko-uruguayské duo má na svém kontě dohromady už 17 ligových branek. Celý zápas odehrál v dresu vítězů uzdravený český obránce Tomáš Ujfaluši, který čtvrt hodiny před koncem obdržel žlutou kartu.

Španělsko - 14. kolo:
Villarreal - Getafe 3:3 (55. Pires, 83. Eguren, 85. Rossi - 10. Granero, 17. Gavilan, 29. Casquero), Gijón - Atlético Madrid 2:5 (3. Bilič, 63. Barral - 6. a 44. Agüero, 54. a 80. Forlán, 73. Maxi), FC Barcelona - Valencia 4:0 (20., 28. a 79. Henry, 46. Alves).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.