Hlavní obsah

Trenér Realu Madrid Ramos: Barcelonu můžeme porazit

PRAHA

Nový trenér fotbalistů Realu Madrid Juande Ramos byl spokojený se svou premiérou na lavičce Bílého baletu. Španělský klub v Lize mistrů porazil vítěze Poháru UEFA a Superpoháru Zenit Petrohrad na Santiago Bernabeu 3:0. Z výhry se Ramos radoval pouhý den po svém dosazení do funkce hlavního trenéra, když vystřídal Němce Bernda Schustera.

Článek

O zasloužený zisk tří bodů se postaral kapitán madridského klubu Raul, jenž zatížil konto soupeře dvěma přesnými zásahy a s 66 góly je nejlepším střelcem v historii evropských pohárů. Jednou se trefil také Nizozemec Arjen Robben. „Vítězství je pro morálku celého týmu hodně důležité,“ řekl po utkání spokojený kouč Ramos a pokračoval: „Mužstvo pracovalo tvrdě a předvedlo skvělé představení, kterým potěšilo naše publikum.“

Ramos si pouze posteskl nad náročným programem. „Máme tři zápasy v šesti dnech, to je hodně náročné na fyzickou kondici. Tato výhra nás může nasměrovat k dobrému výsledku v El Clasicu,“ poukázal trenér na blížící se šlágr španělské ligy mezi Barcelonou a právě Realem, které je na programu tuto sobotu.

Ramos věří, že Real může Barcelonu porazit

„Do Barcelony pojedeme s maximální sebedůvěrou. Když předvedeme náš nejlepší výkon, můžeme porazit kohokoli na kterémkoli stadiónu. Barca je samozřejmě těžký soupeře, ale my jsme schopni na Nou Campu uhrát dobrý výsledek,“ neskrývá sebevědomý bývalý kouč Sevilly a Tottenhamu Hotspur.

V brance Realu by se měl objevit Iker Cassilas, kterého nechal Ramos proti Zenitu pouze na lavičce náhradníků, čímž šokoval fanoušky španělského celku. Místo mezi třemi tyčemi tak zaujal Polák Jerzy Dudek, jenž proti ruskému celku předvedl několik velmi dobrých zákroků.

„Casillas je jeden z nejlepších brankářů na světě, ne-li úplně nejlepší. Dudek je ale také velmi kvalitní. Jsem velmi spokojen s tím, že mám vyrovnanou brankářskou dvojici. Pozice brankáře je hodně o důvěře,“ doplnil Ramos.

Reklama

Související témata: