Hlavní obsah

Pět hráčů Barcelony mělo pozitivní test na koronavirus

Španělská média přišla v úterý s informací, že pětice fotbalistů Barcelony a dva členové trenérského týmu byli v počátku pandemie pozitivně testováni na koronavirus. Všichni nakažení se následně bez komplikací z nemoci covid-19 plně zotavili a nyní společně trénují. La Liga se má znovu rozběhnout 11. června.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Barcelony v Sinobo Stadium v Praze před utkáním Ligy mistrů se Slavií.

Článek

Podle katalánského rádia RAC1 byly v březnu pěti hráčům a dvěma trenérům odebrány pozitivní krevní vzorky na nemoc covid-19. Podle španělských médií byli všichni nakažení asymptomatičtí, a nevykazovali tak žádné příznaky nemoci. O jaké konkrétní fotbalisty se jednalo známo není.

Všichni pozitivně testovaní jsou nyní zdraví a trénují s mužstvem. Klub informaci nepotvrdil a ani se dříve neobjevila v žádné oficiální zprávě od představitelů La Ligy. Panovaly totiž obavy, že by zpráva o nemoci v katalánském velkoklubu mohla zhatit snahy o návrat k tréninkům a následný restart soutěže.

Ke společným tréninkům se celky La Ligy vrátily v pondělí. Španělská liga se má za zavřenými dveřmi stadionů znovu rozběhnout 11. června městským derby mezi Betisem a FC Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem.

Do konce španělské ligy zbývá dohrát 11 kol. Pokud vše půjde podle plánů, soutěž vyvrcholí 19. července.

Reklama

Související témata: