Hlavní obsah

Neymar na Barceloně miliardu nevysoudil, naopak musí platit sám

Barcelona/Praha

Brazilský fotbalista Neymar musí svému bývalému klubu z Barcelony zaplatit 6,7 milionu eur (179 milionů korun). Nařídil mu to soud, u kterého se nejdražší hráč historie naopak marně domáhal, aby mu vedení katalánského celku podle smlouvy uhradilo bonus 43,6 milionu eur (1,16 miliardy korun).

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Brazilec Neymar v dresu PSG.

Článek

Neymar před třemi lety přestoupil z Barcelony do Paris St. Germain za rekordních 222 milionů eur. Španělské mistry poté zažaloval za nevyplacený podpisový bonus, který mu podle jeho názoru náležel po předchozím prodloužení smlouvy.

O rozsudku dnes informovala Barcelona, podle níž se právní zástupci brazilského útočníka nyní mohou odvolat. "Soud v plném rozsahu zamítl hráčův návrh na vyplacení 43,6 milionu eur a ve značné míře přijal obhajobu FC Barcelona. Hráč nyní musí vrátit klubu 6,7 milionu eur," napsal lídr španělské ligy na webu.

Přes právní rozepře byl Neymar loni velmi blízko návratu do Barcelony. V létě dokonce nedorazil na začátek přípravy francouzského mistra, nakonec ale v pařížském týmu zůstal.

Reklama

Související témata: